Kultur
Bilde 1 av 3

Ble rystet av Quick-rollen

David Dencik var så vidt ferdig med å spille den vanskelige rollen som Thomas Quick. Så måtte han rett inn i neste Bond-film.

– Jeg ble sendt til Jamaica. Der fikk jeg en halv side manus der det sto at jeg skulle se «forvirret ut».

Det forteller skuespilleren David Dencik. Han beskriver den neste filmen om agenten James Bond. Den er fortsatt ganske hemmelig.

Svenske Dencik kom rett fra en annen rolle som gjorde sterkt inntrykk. Han spiller hovedrollen i «Quick». Den har premiere på kino 27. september.

Filmen forteller den virkelige historien om Sture Bergwall. Han endret navn til Thomas Quick. Så tilsto han flere drap. Han ble dømt for åtte av dem. Senere ble han helt frikjent.

Dencik ble rystet av å spille i filmen.

– Alle burde lure på hvordan dette kan skje! Det er jo ikke en enkelt person som har feilet her. Flere har mislyktes med oppdragene sine samtidig, sier han.

Filmen er laget etter boka «Tilfellet Thomas Quick - en seriemorder blir skapt». Den er skrevet av journalisten Hannes Råstam. Norske Erlend Loe har skrevet filmmanuset basert på boka.

Dencik er også en produsent for filmen. Han er glad for at andre tok litt styring. Årsaken var at han var så opptatt av stoffet. Han mente at alt var viktig å ta med.

– Hadde det vært bare opp til meg, ja da hadde vi laget en lang, lang TV-serie på to sesonger, tror skuespilleren.

David Dencik har vært i bransjen i 20 år. Har har spilt i flere internasjonale filmer. Han har jobbet med regissører som Steven Spielberg og Jane Campion. Men han lever et rolig og stille liv privat.

– Det er herlig. Jeg ser jo hvor vanskelig det kan være. Jeg er veldig glad for å kunne hente i barnehagen og kjøpe bleier på butikken. Jeg får faktisk ikke særlig oppmerksomhet i det hele tatt, sier han.

2019 har vært et spennende år for David Dencik. Han spilte advokat «Størst av alt» («Quicksand») på strømmetjenesten Netflix. Så spilte han president Mikhail Gorbatsjov i HBO-serien «Chernobyl».

– Hvordan kunne jeg si nei til å spille Gorbatsjov i en HBO-serie? Men det krevde mye maskering. Jeg satt i stolen i fem timer hver morgen. Det kunne like gjerne vært du som spilte ham, sier Dencik.

I den nye Bond-filmen spiller han Waldo. Han sier lite om hvem det er eller hva som skjer i filmen. Bond-filmen «No Time to Die» er ganske hemmelig.

– Jeg foretrekker å si minst mulig. Så slipper jeg å bekymre meg, sier han.

Dencik innrømmer at han vet mer nå enn da han møtte opp på Jamaica og fikk en halv side manus.

– Siden har manuset blitt levert ut, litt etter litt. Nå er jeg inne i det og vet mye mer, sier han.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå