Kultur

Blir kona til Thor Heyerdahl

Skuespiller Agnes Kittelsen ble kjent gjennom filmen «Max Manus». Nå skal hun spille i filmen om Thor Heyerdahl.

Agnes Kittelsen skal spille Thor Heyerdahls første kone Liv. Det er i den nye i storfilmen «Kon-Tiki». Den handler om Thor Heyerdahl og familien hans. Heyerdahl var arkeolog og eventyrer. Han reiste blant annet fra Peru til en øy i Stillehavet på en flåte. Flåten het «Kon-Tiki». Målet var å bevise at folk for lenge siden kunne reise over Stillehavet på enkle flåter.

Regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg skal lage filmen. De var også regissører for filmen «Max Manus». Der fikk Agnes Kittelsen rollen som Tikken Manus.

Nå har hun igjen fått en viktig rolle.

– Jeg hadde vært dum hvis jeg hadde sagt nei til denne rollen. Det er flott å få være med på denne filmen, sier Kittelsen til nyhetsbyrået NTB.

Det har tidligere blitt klart at Pål Sverre Valheim Hagen har fått rollen som Thor Heyerdahl.

Onsdag begynte film-innspillingen. Det var på Lillehammer i Oppland. Liv Heyerdahl og de to barna bodde i byen. Det var mens far Thor krysset Stillehavet med «Kon-Tiki» i 1947.

To av Thor Heyerdahls barn og et barnebarn er med i filmen. Blant annet Thor Heyerdahl junior. Han er sønnen til Thor Heyedahl. Familien har ikke egne roller, men er med i bakgrunnen.

Heyerdahl jr. er veldig fornøyd med at Agnes Kittelsen skal spille rollen som moren hans.

– Agnes ble sminket og fikk blondt hår. Da ble hun veldig lik min mor. Agnes er en flott dame. Det var min mor også, sier Heyerdahl jr.

Agnes Kittelsen sier at det er spesielt å spille en kvinne som har levd.

– Det er spesielt fordi du skal ha respekt for andres liv og historie. Her oppe er jo flere av Heyerdahls nærmeste til stede. Da jeg kan snakke med dem. Det gjør det enklere, sier Kittelsen.

Opptakene på Lillehammer foregår i tre dager. Så skal det filmes i Gøteborg. Fram til 1. september skal det spilles inn scener i en stor vanntank på Malta og i en kopi av en gate i  New York i Bulgaria. Så avsluttes opptakene i Thailand.

Storfilmen har et budsjett på 88 millioner kroner. Den har premiere i 2012

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå