Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Boka om Borten Moe får kritikk

Boka om Sp-politikeren Ola Borten Moe vekker oppsikt. Forfatteren får kritikk for å skrive om et privat nachspiel.

Onsdag kom boka om olje- og energiminister Ola Borten Moe fra Senterpartiet (Sp). Den er skrevet av Elisabeth Skarsbø Moen. Hun er til daglig debattredaktør i avisa VG. Borten Moe har ikke samarbeidet med henne om boka.

– Jeg har ikke lest den, for det er en bok som jeg ikke har bidratt til. Boken legges først fram om to timer, og det er umulig å kommentere noe jeg ikke har lest, sa Borten Moe til kanalen NRK onsdag morgen.

Skarsbø Moen får kritikk for en hendelse hun skriver om i boka. Her beskriver hun et privat nachspiel hos Borten Moes tidligere politiske rådgiver Ivar Vigdenes. Skarsbø Moen forteller at de to ville at hun skulle ta badstue sammen med dem, og at hun så Borten Moe naken.

LES MER: Saksøker ikke

Fortellingen om nachspielet ville blitt dømt for brudd på god presseskikk om den sto på trykk i ei avis, mener Harald Stanghelle. Han er politisk redaktør i avisa Aftenposten og styreleder i Norsk Redaktørforening.

Stanghelle liker ikke at det bare er anonyme kilder i boka. Han synes også at Borten Moe beskrives for ensidig som en maktsyk person.

– Boka er en 140 siders drittpakke, sier Stanghelle til aftenposten.no.

Pernille Huseby er politisk redaktør i avisa Nationen. Hun tror at Sp vil beskytte Borten Moe etter at historien ble kjent.

– De vil si at dette er et skritt langt over grensen, sier Huseby.

LES MER HER: Kritisk til ny bok om Breivik

Boka heter «Ola Borten Moe - portrett av en pløyboy». Forfatteren skriver om hvordan bonden fra Trøndelag har jobbet i politikken. 36-åringen er i dag nestleder i Senterpartiet.

Forfatteren skriver også om forholdet mellom Borten Moe og Sp-lederen Liv Signe Navarsete. Forholdet beskrives som dårlig.

– Jeg har et godt og avklart forhold til min leder. Vi utfyller hverandre på en god måte. Nå skal vi jobbe sammen for et best mulig resultat for partiet, sier Borten Moe til NTB.

Navarsete reagerer også på beskrivelsen. Det forteller Carsten Lier. Han er medierådgiver i Senterpartiet.

– Når forholdet kalles hatefullt, da har forfatteren og anonyme kilder gått over en grense, sier Lier.