Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Brannmannhelt for de minste feirer 30 år

«Brannmann Sam» kan feire 30 å. Han har en britisk arveprins som ihuga fan.

En viss, heltemodig brannmann fyller 30 år i dag (fredag). Han er populær også blant britiske kongelige.

– Det er en voldsom interesse for «Brannmann Sam», røpet prins William tidligere i år. Det var i et intervju med den britiske kanalen BBC. Prinsen ble spurt om TV-vanene hjemme hos småbarnsfamilien. Det er fire år gamle prins George som er vilt begeistret for serien. Det har han til felles med barn over hele verden.

Serien vises i 155 land på 36 språk. Den har solgt mer enn én million DVD-er. Ideen ble til på 1980-tallet. Det var to tidligere brannmenn som fikk presenterte ideen sin hos serieskaperne.

17. november 1987 ble første episode sendt. Handlingen foregår i den landsbyen Pontypandy i Wales. Og på jubileumsdatoen denne uken viste BBC en ny episode. Den het «The Prince in Pontypandy» (Prinsen av Pontypandy). Det var for å ære sin kongelige, lille fan.

Der dukker en prins opp på besøk i Pontypandy. Han er på offisielt kongelig oppdrag. Men prinsen ender med å måtte bruke det han kan om helikoptre. Serieskaperne har ifølge avisa Express bekreftet at prinsen er ment som en hyllest til lille George. Det er ikke en hyllest faren. Han jobbet som ambulansepilot helt frem til tidligere i år.