Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

«Breaking Bad» vant den beste prisen

«Breaking Bad» ble beste dramaserie på prisutdelingen Emmy. Serien har aldri vunnet før.

Emmy-prisene ble delt ut i USA natt til mandag norsk tid. Det er landets mest kjente pris-utdeling for TV-programmer.

Dramaserien «Breaking Bad» vant for beste dramaserie. Det regnes som den viktigste prisen. Serien handler om en lærer i kjemi som begynner å selge hjemmelaget narkotika. Serien har aldri vunnet denne prisen før. Femte og siste sesong sendes nå. Siste episode vises på amerikansk TV om en uke.

Vince Gilligan er seriens produsent og manus-forfatter. Han sa at han trodde en annen serie ville vinne prisen. For eksempel «House of Cards», «Downton Abbey», «Game of Thrones», «Homeland» eller «Mad Men».

LES MER HER: Angriper «Downton Abbey»

Flere trodde at «House of Cards» ville vinne. Det ville i så fall ha vært spesielt. «House of Cards» er nemlig den første nominerte TV-serien som er laget bare for nett-TV. Den er laget for nett-TV-stedet Netflix. Serien handler om en uærlig politiker. Den vant pris for beste regi. Ingen av skuespillerne fikk priser.

Prisen for beste komiserie gikk til «Modern Family» for fjerde år på rad. Det er en serie om en litt uvanlig familie.

Prisen for beste TV-film gikk til «Behind the Candelabra». Den handler om den fargerike og homofile pianisten Liberace. Michael Douglas og Matt Damon spiller hovedrollene. Filmen går på kino i Norge nå.

Den største overraskelsen var prisen for beste mannlige skuespiller i en dramaserie. Jeff Daniels vant. Han spiller i «The Newsroom». Serien handler om et nyhetsprogram på TV. De fleste trodde Bryan Cranston i «Breaking Bad» eller Kevin Spacey i «House of Cards» ville vinne.

– Jeg hadde ikke ventet dette, sa Daniels. – Jeg vinner vanligvis ingenting.

Claire Danes ble beste kvinnelige skuespiller i en dramaserie. Hun spiller en agent som kjemper mot terrorister i serien «Homeland».