Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Brødre kan vinne internasjonal pris

Skaperne av «Mammon II» er optimister. I natt konkurrerer de om den gjeve Emmy-prisen i New York.

Natt til tirsdag kan den norske serien «Mammon II» vinne en gjev pris. Da deles nemlig Emmy-prisene ut i New York i USA. Det er en amerikansk pris for beste TV-serie og er omtrent det samme som Oscar-prisene er for film.

Det er sesong 2 av «Mammon» som er nominert til beste drama. Serien ble sendt på kanalen NRK. Den konkurrerer om prisen i årets International Emmy Awards. Det er bare fire andre nominerte. Serien har dermed 25 prosent sjanse for å vinne. 

– Nominasjonen kom som lyn fra klar himmel. Det kunne vi også se på ansiktene til de rundt oss. Det har vært et mål siden 2004 å vinne en Emmy. Nå er vi nesten der. Vi har ikke vunnet ennå, men aldri har vi vært nærmere, sier Vegard S. Eriksen. Sammen med broren Gjermund har han laget «Mammon».

De andre nominerte er australske «Wanted», brasilianske «Justiça» og japanske «Moriribito: Guardian of the Spirit». Eriksen mener «Wanted» er en sterk konkurrent.

Serien «Mammon» er solgt til flere land.

– Vi kombinerer politikk og thriller på en unik måte. Dette gjør at vi skiller oss fra andre nordiske thrillere. Serien handler om medier og makt. Her er det mange land i den vestlige verden som kjenner seg igjen. Når det er sagt, det er en spenningsserie. Først og fremst må den være spennende, sier Eriksen.

Mange lurer på om det blir mer «Mammon». Eriksen sier de vil diskutere det dersom de vinner en Emmy.

Han innrømmer også at han blir skuffet dersom de ikke vinner en pris.

Internasjonal Emmy deles ut natt til tirsdag norsk tid.