Kultur
Bilde 1 av 9

Bryllupsgale briter feirer Harry og Meghan

Prins Harry skal få sin Meghan. Det skaper oppstyr i Storbritannia. Se bilder.

Britenes prins Harry gifter seg med Meghan Markle fra USA. Det skjer lørdag 19. mai. Bryllupet er alt britiske medier har brydd seg om den siste tiden. De har skrevet alt mulig om Markle. Så mye at hun er blitt skremt.

– Folk tror at jeg er vant til dette fordi jeg har jobbet i underholdning-bransjen. Men jeg har aldri vært i tabloidene. Livet mitt var ganske rolig, fortalte Markle i et intervju med kanalen BBC.

Markle er skuespiller. Hun er best kjent fra TV-serien «Suits». Kollegaene Patrick Adams og Gabriel Macht fra serien er invitert i bryllupet.

Men en skuespiller fra USA passer dårlig i kongehuset, mener gammeldagse briter. Markle har dessuten vært gift før.

Hun får også kritikk for både bustete hår og korte kjoler. Familien hennes skaper også små skandaler. Nylig ble det avslørt at faren har samarbeidet med paparazzi-fotografer. Han har også problemer med hjertet. Derfor kommer han ikke i bryllupet. Halvsøsknene til Markle er ikke invitert. De klager i mediene over at de ikke får komme.

Men kritikk og skandaler til tross: Britene gleder seg over bryllupet. Paret gifter seg klokka 12. Det er klokka 13 norsk tid. Kanalene TV 2 og NRK 1 viser bryllupet.

Vielsen skjer i kapellet på slottet Windsor. Den lille byen Windsor ligger et stykke utenfor hovedstaden London.

Britene er kjent for å være opptatt av de kongelige. Det selges ting overalt med Meghan og Harry på. Flere av tingene finnes hjemme hos samleren Margaret Tyler. Hun følger de kongelige tett.

– Jeg drar ikke på ferie. Jeg røyker ikke. Jeg drikker ikke. Jeg bryr meg bare om kongefamilien, sier Tyler til nyhetsbyrået AFP.

Hun har tro på kjærligheten mellom Harry og Meghan.

– Det er helt tydelig at Harry er helt besatt av henne, mener Tyler.

Litt om bryllupet:

2.650 vanlige briter har fått invitasjon til Windsor Castle. De får stå ute og se Harry og Meghan før og etter bryllupet.

Prins Charles skal gå sammen med Meghan Markle ned til alteret.

Paret kjører med hest og vogn gjennom eiendommen på slottet. To ulike vogner står klare for å frakte dem. Én vogn har tak i tilfelle det regner på bryllupsdagen.

Bryllupskaken skal minne om våren. Den får smak av sitron og hyllebærblomster. Den blir pyntet med friske blomster.

Ryktene sier at bandet Spice Girls skal opptre. Kanskje også artistene Elton John og Ed Sheeran.

Paret får nye, kongelige titler etter at de er gift. Trolig skal de hete hertugen og hertuginnen av Sussex.

Kjolen er det virkelig store spørsmålet. Ett rykte sier at kjolen er designet av britiske Ralph & Russo. Merket Alexander McQueen blir også nevnt.

Kilder: NTB, Express, The Guardian og ABS-CBN

Siste utgave

På forsiden nå