Kultur

Bygger kopi av Titanic

I 2016 kan du reise med en kopi av det berømte skipet Titanic.

Skipet Titanic ble berømt da det sank på sin aller første tur i 1912. Det er blitt laget mange filmer og TV-serier om forliset. Mest kjent er filmen «Titanic» fra 1997.

Over 1500 mennesker døde da skipet sank. Det var en stor tragedie. En annen grunn til at skipet var berømt, var at det var stort, flott og moderne. De rike på skipet reiste i luksus. De lavere klassene bodde også mer moderne enn på andre skip.

Nå kan du få oppleve hvordan det var å leve på skipet. For nå bygges Titanic II. Det er en nesten nøyaktig kopi av det berømte skipet, skriver euronews.com.

LES MER HER: Får se «Titanic» på havets bunn

Akkurat som i 1912 kan folk reise på tre ulike klasser. De kan oppleve enten luksusen på første klasse, eller livet på de lavere klassene. Det blir også mulig å kjøpe en spesialbillett for å oppleve alle klassene. Alle passasjerene får kostymer i lugarene sine. Da kan de kle seg opp som folk gjorde i 1912.

– Hvis du vil reise på 3. klasse, kan du spise poteter og irsk stuing. Og du kan danse rundt i ring til et irsk band, sier Clive Palmer til den britiske kanalen BBC.

Det er han som bygger skipet. Palmer er en australsk forretningsmann. Han vil ennå ikke si hva det vil koste å reise med Titanic II.

LES MER HER: Han overlevde Titanic

Titanic II skal selvfølgelig bli litt annerledes. Teknisk er skipet bygget på en helt annen måte. Det skal ikke drives med kull, men med bensin og strøm. Det får også et ekstra dekk.

I tillegg blir det både casino, kino og sykehus. Og selvsagt mange livbåter. Grunnen til at så mange døde i 1912, var at det ikke var nok livbåter til alle.

Palmer er ikke redd for å bygge en kopi av et skip med en så fryktelig historie.

– Jeg er ikke så veldig overtroisk, sier han.

I 2016 skal skipet være ferdig. Da skal det reise den samme turen som den første Titanic. Det gikk over Atlanterhavet fra Southampton i Storbritannia, og skulle til New York i USA.

Trykk på linken for å se flere bilder av skipet.

Siste utgave

På forsiden nå