Kultur

Bygger studio for barn

Rapperen Timbuktu vil lage et studio for barn. Det er i Dakar i Senegal. Nå inviterer han til konsert i Oslo.

16. mars holder rapperen Timbuktu konsert i Oslo. Det er på Blå i Oslo. Pengene fra konserten skal gå til et studio for barn. Det melder nyhetsbyrået NTB.

Timbuktu skal bygge studioet i Dakar i Senegal.

Studioet skal hete Studio Timbuktu. Timbuktu har musikkprosjektet sammen med hjelpe-organisasjonen Plan Norge. Musikkprosjektet er for barn og unge i slummen i Senegal.

Dagen etter konserten i Oslo skal Timbuktu på TV. Han skal synge låta «Fallskärm» under kanalen TV 2 sitt program Artistgalla.

Timbuktu var på besøk i Malawi sammen med Plan Norge for en stund siden. Da fikk han lyst til å hjelpe. Han fikk ideen om å bygge et studio for barn og unge.

– Jeg tror hjelpeprosjekter må gå over lang tid. Derfor syntes jeg et det var en god idé å bygge et studio. Det er et stort behov for hjelp i Senegal, sier Timbuktu.

I Senegal brukes musikkstilen hiphop til å engasjere unge i politikk. Målet er at Studio Timbuktu skal bli et sted der talenter kan utvikle seg. Timbuktu håper de vil spille inn låter om ting som opptar dem. Da kan de spre budskapet til flere gjennom musikken.

– Barna trenger medisin, mat og vann. Men de trenger også å få uttrykke seg, sier Timbuktu.

Målet er å samle inn 385.000 kroner. Det vil sikre bygging og drift av studioet frem til sommeren 2013.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå