Kultur

Carl Espen blant favorittene

Spillselskapene tror Norge og Carl Espen vil gjøre det bra i Melodi Grand Prix i København.

Hos spill-selskapene Betsson og Betsafe er Armenia favoritten. De tror at Carl Espen og sangen «Silent Storm» kommer til å gjøre det bra for Norge i Melodi Grand Prix. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Sang-konkurransen er i København lørdag.

Betsson og Betsafe har Carl Espen Torbjørnsen på en tredjeplass med 8.50 i odds. En norsk seier gir hos Unibet 15 i odds.

LES MER HER: Carl Espen skal synge for Norge

Favoritten Armenia deltar med Aram MP3 og låten «Not Alone». En armensk seier gir kun mellom 2,60 og 2,90 ganger innsatsen hos spill-selskapene.

Det kan ligge an til skandinavisk kamp i toppen. Svensk eller dansk seier gir også lave utbetalinger.

Danmark er de eneste av de store favorittene som er direkte kvalifisert til finalen. Kun Storbritannia, Tyskland, Spania, Frankrike og Italia, og vertslandet går direkte dit. Sverige og Ukraina er blant landene i den første semifinalen. Den første semifinalen er tirsdag. Norge er blant de 16 som kjemper om ti finaleplasser.

«Silent Storm» er skrevet av Josefin Winther. Det er kusinen til Carl Espen Thorbjørnsen.

Carl Espen synes det er deilig å være i gang med prøvene.

– Dagen i dag har vært intens og full av nye inntrykk. Jeg har gjort mange intervjuer og ikke minst fått prøve scenen. Det var heftig! Den er utrolig stor og ser veldig bra ut. Det var gøy å høre stemmen min klinge ut i den store hallen, og jeg fikk gode tilbakemeldinger etterpå. Dette har absolutt vært en veldig god start, og nå gleder jeg meg til fortsettelsen, sier han.

Den østerrikske drag-artisten Conchita Wurst har fått mest oppmerksomhet til nå. Han heter egentlig Thomas Neuwirth. Han opptrer som kvinne med skjegg i melodi-festivalen. Hviterussland ønsker å klippe ut bidraget fra showet på sin kanal. Det er i strid med regelen om at alle land må vise alle bidrag.

– Når alt kommer til alt, er skjegget kun ansiktshår. Jeg vil vise at det er lov å være annerledes. Verden er ikke svart-hvit, du er ikke en bedre eller verre person om du gjør ting annerledes enn andre. Det er budskapet jeg prøver å formidle, sier han til tv-kanalen NRK.

Siste utgave

På forsiden nå