Kultur

Conradi lurt av journalister

Kåre Conradi spiller TV-vert som blir lurt av to journalister. Teaterstykket heter «Komplottet».

Skuespiller Kåre Conradi spiller TV-vert i teaterstykket «Komplottet». TV-verten blir lurt av to journalister. Det er Riksteatret som setter opp stykket.

– Jeg kunne ikke si annet enn «ja takk» da Ellen Horn tilbød meg hovedrollen som talkshowkjendisen, sier skuespiller Kåre Conradi på Riksteatrets nettsider.

Etter hver forestilling av «Komplottet» møter skuespillerne og en lokal redaktør eller journalist publikum til samtale om teaterstykket og pressen.

– Det er viktig å ha åpenhet om pressens arbeidsmetoder, sier Harald Stanghelle til nyhetsbyrået NTB. Stanghelle er redaktør i Aftenposten og leder i Norsk Redaktørforening. Stanghelle synes det er fint at pressen får være med å diskutere.

Stanghelle var til stede da pressen fikk se noen scener fra «Komplottet».

Selv sier Conradi at han ikke har så mye å klage på når det gjelder norsk presse.

– Jeg har jo sett ting. Men vi har heldigvis en ganske dannet form i Norge. Det er mer det at det kan bli sneket inn et lurt spørsmål her og der, sier Conradi til NTB.

Teaterstykket er egentlig britisk. På engelsk heter det «Dumb Show». Det er skrevet av britiske Joe Penhall. Stykket hadde premiere i London i 2004. Britisk presse er kjent for å gå langt for å få en god historie. De går mye lenger enn norsk presse.

De to journalistene sier at de har et annet yrke. De spilles av Ulrikke Døvigen og Tov Sletta. Selve handlingen foregår på et hotellrom.

Conradi sier at det har vært både utfordrende og spennende å jobbe med stykket. Han mener det er en svart komedie.

Kåre Conradi er forlovet med Lene Marlin. Conradi er også venn av Ari Behn. Han var forlover for Ari Behn da Märtha Louise og Ari Behn giftet seg. Conradi er også fadder for Maud Angelica Behn. Kåre Conradi har utdannelse fra Statens Teaterhøyskole. Han er kjent både fra film, TV-serier, teater og musikaler.

«Komplottet» har premiere i Norge 21. januar. Det vises på Riksteatrets scene i Nydalen. Turnépremieren er på Melhus 27. januar. «Komplottet» skal på turné til 40 steder i landet.

De besøker Orkanger, Bjugn, Stjørdal, Namsos, Kolvereid, Oppdal, Tynset, Otta, Elverum, Kongsvinger, Halden, Jessheim, Drammen, Vikersund, Ål, Askim, Sandefjord, Larvik, Seljord, Notodden, Bø i Telemark, Kristiansand, Egersund, Sandnes, Aksdal, Haugesund, Kvinesdal, Lyngdal, Mandal, Grimstad, Risør, Skien, Horten, Nøtterøy, Hamar, Fagernes, Gjøvik og Lillehammer.

LES OGSÅ: Gleder seg til turné

Siste utgave

På forsiden nå