Kultur

Cruise og Preikestolen i ny film

Skuespiller Tom Cruise spilte inn film på Preikestolen. Nå kan du se traileren til filmen.

Forfilmen til filmen «Mission Impossible 6» er lansert. Flere av scenene er fra Preikestolen i Rogaland.

Tom Cruise spiller hovedrollen i filmen. Han viste søndag et actionbilde av seg selv. Da henger han utfor Preikestolen over Lysefjorden. Bildet ble delt på nettsamfunnene Twitter og Instagram.

– Traileren for «Mission Impossible» kommer i dag. Jeg gleder meg til at alle skal få se den, skrev Cruise. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Du finner traileren her. Det er en action-film. Allerede 13 sekunder inn i den vises et bilde av fjellveggen Preikestolen.

Premieren på filmen er til sommeren. Det er ukjent hvilken aldersgrense den får.

Tom Cruise kom til Rogaland i november i fjor. Det var for å spille inn scener på Preikestolen. Scenene skulle brukes i den kommende filmen. Det ble blant annet spilt inn en vanskelig scene. Da klatrer Cruise opp de siste meterne til toppen av fjellet. I traileren vises Cruise hengende fra fjellhyllen før han glipper taket og faller. Under Preikestolen ligger som kjent Lysefjorden.

Cruise er kjent for å gjøre sine egne stunts. Under besøket viste han bilder der han hang i et tau utfor stupet. Traileren viser også skuespilleren hengende i et tau fra et helikopter.

Det er det amerikanske selskapet Paramount som har laget filmen. United International Pictures (UIP) Norge viser filmen i Norge. Filmselskapet måtte fly over 600 ganger til toppen for å få med alt utstyret.

Siste utgave

På forsiden nå