Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Cruise og Preikestolen i ny film

Skuespiller Tom Cruise spilte inn film på Preikestolen. Nå kan du se traileren til filmen.

Kultur

Forfilmen til filmen «Mission Impossible 6» er lansert. Flere av scenene er fra Preikestolen i Rogaland.

Tom Cruise spiller hovedrollen i filmen. Han viste søndag et actionbilde av seg selv. Da henger han utfor Preikestolen over Lysefjorden. Bildet ble delt på nettsamfunnene Twitter og Instagram.

– Traileren for «Mission Impossible» kommer i dag. Jeg gleder meg til at alle skal få se den, skrev Cruise. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Du finner traileren her. Det er en action-film. Allerede 13 sekunder inn i den vises et bilde av fjellveggen Preikestolen.

Premieren på filmen er til sommeren. Det er ukjent hvilken aldersgrense den får.

Tom Cruise kom til Rogaland i november i fjor. Det var for å spille inn scener på Preikestolen. Scenene skulle brukes i den kommende filmen. Det ble blant annet spilt inn en vanskelig scene. Da klatrer Cruise opp de siste meterne til toppen av fjellet. I traileren vises Cruise hengende fra fjellhyllen før han glipper taket og faller. Under Preikestolen ligger som kjent Lysefjorden.

Cruise er kjent for å gjøre sine egne stunts. Under besøket viste han bilder der han hang i et tau utfor stupet. Traileren viser også skuespilleren hengende i et tau fra et helikopter.

Det er det amerikanske selskapet Paramount som har laget filmen. United International Pictures (UIP) Norge viser filmen i Norge. Filmselskapet måtte fly over 600 ganger til toppen for å få med alt utstyret.