Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Dagen før dagen

Er ribba krydret og klar til steking, bordet dekket og juleklærne nystrøket? Da er det bare å vente på julaften foran TVen.

Lille julaften er en av de mest tradisjonsrike dagene når det gjelder TV-titting.

I år er det Nadia Hasnaoui og Kåre Magnus Bergh som skal få folk i julestemning. Det skjer i programmet «Kvelden før kvelden» på NRK 1 lille julaften. I fjor var programmet julas mest sette. 1.424.000 personer så «Kvelden før kvelden» v. «Grevinnen og hovmesteren» ble sett av 1.626. 000 personer.

Stjernekokkene Øyvind B. Dalelv og Bent Stiansen skal lage julematen i programmet i år. De leder folk gjennom ribbesteking. Garantert sprø spor! NRK lover også humorinnslag og mange spennende gjester.

Det er Jens Wendelboe og hans storband som skal gi musikalsk julestemning underveis. Artistene Ingrid Olava, Jan Eggum, Halvdan Sivertsen og Silya underholder. I tillegg kommer Anders Baasmo Christiansen, Emil Solli-Tangen, Oslo Domkor, Noizwe, Sisi og MGPjr-vinnerne UNIK4.

Og ikke minst- filmen Grevinnen og Hovmesteren kommer omtrent klokken. 21.00. «Same procedure like every year, Miss Sophie!».

 LES FLERE JULESAKER FRA KLAR TALE HER

TV 2 har gjort lille julaften til en ren nordisk, musikalsk kveld. De har gått sammen med de andre nordiske landene. Men det blir fortsatt plass til prat om den typiske norske jula.

Katrine Moholt er programleder for «Nordisk juleshow». Hun møter hip-hop gruppen Envy. De skal snakke om hvordan de feirer jul. Envy skal også underholde. Envy har blitt kjent i år med hitlåten «Am I Wrong».

Også de svenske popstjernene Veronica Maggio og Laleh skal synge. Danske Olsen Brothers vant Melodi Grand Prix i 2000. Emmelie de Forest vant i 2013. Begge er med på juleshowet.

De danske programlederne Sofie Lassen-Kahlke og Jacob Riising skal også opptre sammen med Katrine Moholt på scenen.

Folk får også gleden av å oppleve Islands største unge stjerne akkurat nå. Det er singer-songwriteren Asgeir Trausti.

TV 2 forteller at det blir en sending stappfull av julestemning med artister og desemberlykke fra Norge, Sverige, Island og Danmark.