Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Danskene vil ha norsk pop

Norsk pop preger årets Roskilde. Ti norske artister er med når festivalen starter onsdag.

Sigrid er den største norske artisten på musikkfestivalen Roskilde. 21-åringen fra Ålesund var med i fjor også.

Siden da er hun blitt så populær at hun får komme tilbake allerede i år. I fjor sang hun på Apollo scene. I år skal hun opptre på den mye større scenen Avalon.

Det er norsk pop som gjelder for tiden. Det sier Stefan Gejsing. I ti år har han jobbet med å finne nordiske artister til Roskilde. Det er en stor jobb å følge med, sier han.

Norsk musikk har gått gjennom en endring, ifølge Gejsing.

– Tidligere var det mye oppmerksomhet på den elektroniske scenen. Men de siste tre til fire årene har publikum ønsket norsk popmusikk, sier Gejsing.

En viktig del av jobben hans er å se artistene. Han undersøker hvordan de er på scenen og hvordan publikum tar imot dem.

– De skal være naturlige på scenen. Som for eksempel Sigrid. Hun kunne opptrådt hvor som helst og for hvem som helst. Hun trenger ikke et spesielt publikum, mener Gejsing.

Han sier at danskene også liker hip-hop med norsk språk. TV-serien «Skam» har mye å si for at norsk musikk blir mer kjent i andre nordiske land, mener Gejsing.

– «Skam« skapte større aksept og interesse blant det danske publikummet. De tar til seg språket, forteller Gejsing.

Han besøker selv norske festivaler som Øya og Bylarm i Oslo. Denne høsten drar han også til Vill Vill Vest i Bergen.

Foruten Sigrid opptrer artistene Cezinando, SASSY 009, Jakob Ogawa, Maraton og Eera. I tillegg er fire band med. De er Lost Girls, Paal Nilssen-Love, Smerz og Kakkmaddafakka.

Totalt er 184 navn og artister med på Roskilde. Den starter onsdag 4. juli. Festivalen er nesten utsolgt. Salget er bedre enn det har vært på over 20 år.

Flere kjente artister og band opptrer. Blant dem er Eminem, Bruno Mars, Gorillaz, Nick Cave, Massive Attack og Nine Inch Nails.