Kultur

Deep Purple nekter å følge moten

– Vi er egoistiske og tenker på oss selv, sier vokalisten. Denne uka er gruppa i Norge.

Gruppa Deep Purple har rocket siden 1968. Du kjenner sikkert låta «Smoke on the Water»? Denne hiten ga gruppa ut i 1972. Nå er artistene på turné. I dag (torsdag) spiller Deep Purple i Oslo spektrum.

Det kunne de like godt ikke gjort. For noen år siden vurderte gruppa å slutte.

– Vi hadde dårlig helse for noen år siden. Noen skadet seg, andre var syke. Manageren vår spurte om vi burde gi oss, sier vokalist Ian Gillan til nyhetsbyrået NTB.

Men folk ble friske igjen. Det nærmet seg turneen «The Long Goodbye Tour». Da tenkte Deep Purple at de kunne spille litt lenger likevel. Gruppa har gitt ut plata «Infinity». I 2013 kom plata «Now What?!». Ian Gillan lover enda en plate. Så gøy har de hatt det.

– Bob Ezrin har produsert disse to siste platene. Han sa at vi er gale om vi ikke lager en plate til, sier Gillan.

Artistene skal spille i Skandinavia, Storbritannia og Sør-Amerika før jul. Deretter tar de en pause til mai.

Det er ikke bare de eldre som hører på Deep Purple. Publikummet er også yngre. mange er fra 18 år til 20-årene.

– De har energien. Men jeg bryr meg om alle i publikum, også de som har vokst opp med oss, sier Gillan. Han er blitt 72 år gammel selv.

Musikken i verden endrer seg hele tiden. Deep Purple nekter å følge moten.

– Vi i Deep Purple er veldig egoistiske. Vi tenker på oss selv. Vi laget en regel i 1969. Vi ville ikke følge moten for å selge flere plater. Vi er opptatt av at vi liker platen selv, sier han.

Så håper de bare at publikum er enig.

Ian Gillan gleder seg til å spille i Norge. Onsdag spilte bandet i Trondheim.

Gillan henger ikke så mye med de andre i bandet før konserter. De bråker for mye. Han vil heller ha det stille rundt seg.

– Jeg trenger å finne fokus i stillhet. Etterpå går jeg inn til de andre karene. Da bygger energien seg opp naturlig, sier han.

Siste utgave

På forsiden nå