Kultur

Den nye Salander

Likte du de svenske Millennium-filmene? Julen 2011 kommer den amerikanske versjonen.

Millennium-filmene er tre filmer basert på romanene til Stieg Larsson. Han var en svensk krim-forfatter som døde i 2004.

Bøkene har blitt utrolig populære. Det er solgt 40 millioner eksemplarer i 44 land. Filmene er også likt av mange. De er laget i Sverige med svenske skuespillere. Nå skal Hollywood lage filmene med skuespillere som snakker engelsk.

LES OGSÅ: PRIS TIL LARS VON TRIER

Hovedpersonen i boka heter Lisbeth Salander. I de svenske filmene er det Noomi Rapace som spiller Salander. Hollywood-skuespilleren Rooney Mara skal spille Salander i den amerikanske versjonen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Mara er kjent fra skrekk-filmen «A nightmare on Elm street». Hun er 25 år gammel.

Flere kjente skuespillere kjempet om rollen som Salander. Mange var spente på om filmselskapet ville våge å velge en ung og ganske uerfaren skuespiller. Mara klarte å overbevise om at hun var best. Rollen som Salander er svært krevende. Filmene kommer til å inneholde mye vold. Lisbeth Salander er en tøff dame som har opplevd mye vondt. Det må Mara klare å vise på film.

LES OGSÅ: RASKE PENGER

Britiske Daniel Craig skal spille den andre hovedrollen. Det er som karakteren Michael Nyqvist. Craig har blant annet spilt James Bond.

David Fincher skal regissere filmen. Han er kjent for å lage dystre thrillere.

Alle skuespillerne skal snakke engelsk med svensk aksent. Det kan bli en vanskelig oppgave. Det skriver nettstedet

.

LES OGSÅ: ANMELDT FOR RØYKING

Den første boken i serien heter «Menn som hater kvinner». Den andre boka heter «Jenta som lekte med ilden». Den siste heter «Luftslottet som sprengtes».

Den første Hollywood-filmen skal hete «Girl with the Dragon Tattoo». Den skal ha verdens-premiere 21. desember 2011.

Siste utgave

På forsiden nå