Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Dette er julas filmer

1. juledag kommer det flere nye filmer på kino. Her er oversikten.

Kinoene gjør seg klare for «Dyrene i Hakkebakkeskogen». Men kanskje du heller vil se en romanse i verdensrommet? Eller hva med et sterkt drama? Her er en oversikt over filmene som har premiere 1. juledag.

 

Dyrene i Hakkebakkeskogen

Animasjon / Barnefilm, tillatt for alle

Den kjente barneboka av Thorbjørn Egner er endelig blitt kinofilm. De kjente sangene er med. Men de er blitt litt mer moderne. Historien handler om Mikkel Rev som vil spise musene i skogen. Kan han forandre seg og begynne å spise grønnsaker i stedet?

 

Agnus Dei

Drama, 12 års aldersgrense

Filmen handler om tida etter andre verdenskrig. Den franske legen Matilde jobber i Polen. Her oppdager hun en mørk hemmelighet i et nonnekloster. Franske Anne Fontaine har laget filmen. Hun er kjent for «Coco før Chanel».

 

Hundreogettåringen som stakk fra regningen og forsvant

Komedie, 12 års aldersgrense

Dette er film nummer to om Allan Karlson. Den første filmen var «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant». I denne filmen må Allan reise fra Bali til Sverige. Men han har mye trøbbel i hælene.

 

Min pappa Toni Erdmann

Komedie, 12 års aldersgrense

Winfried overrasker datteren Ines med et besøk. Men det går ikke som planlagt. Denne tyske komedien fikk gode kritikker under filmfestivalen i i Cannes.

 

Passengers

Eventyr / Sci.fi, 9 års aldersgrense

Folk sover på et luksus-romskip. De skal reise til en annen planet. Men to personer våkner 90 år før tida. De forelsker seg. Så må de jobbe sammen når ting går galt. Jennifer Lawrence og Chris Pratt har hovedrollene.

 

Perfekte fremmede

Drama / Komedie / Romantikk, tillatt for alle

Sju venner leker en farlig lek. De avslører alt på mobiltelefonene sine. Da skjønner de hvor lite de faktisk vet om hverandre. Filmen ble populær i hjemlandet Italia.

 

Why Him?

Komedie, 12 års aldersgrense

Ned møter datterens kjæreste. Han er rik, men virker som en idiot. Ned får panikk når han skjønner at kjæresten skal fri til datteren. Bryan Cranston og James Franco spiller hovedrollene.