Kultur

Dette ser du på kino i sommer

Du kan bli skikkelig skremt, digge musikk av The Beatles eller bli rørt av en løve.

Sommeren er tiden for storfilmer på kino. I år skal mange skrekkfilmer friste folk til å gå på kino. Du skal bli skremt av både zombier og dukker. Faktisk kommer det to filmer om dukker som dreper.

Disneys nye versjon av «Løvenes konge» skal få deg til å gråte og le. Mange gleder seg nok også til musikkfilmen «Yesterday». Det er en komedie med musikk fra The Beatles.

Til høsten kan du glede deg til filmen om «Downton Abbey», mer grøss med «It» og den fjerde Toy Story-filmen.

Her er oversikten

Skrekkfilmer og grøssere 

«Annabelle Comes Home» er tredje film om en skummel dukke. Den er blitt låst inn. Men Annabelle kommer selvsagt tilbake igjen.

Premiere 26. juni

(bildet øverst i midten)

«Crawl» handler om Hayley som må hjem og redde faren sin. Han sitter fast i kjelleren etter en orkan. Noe skjuler seg i vannet.

Premiere 12. juli

(bildet til høyre)

«Child's Play» er en ny versjon av skrekkfilmen fra 1988. Her heter den skumle dukken Buddi.

Premiere 19. juli

«Midsommar» er en skrekkfilm som får mye skryt. Den handler om en skrekkelig feiring av midtsommer i Sverige. Regissøren Ari Aster laget også suksessen «Hereditary».

Premiere 26. juli

(bildet til venstre)

«Scary Stories to Tell in the Dark» er en amerikansk skrekkfilm med norsk regissør. En gjeng tenåringer går inn i et spøkelseshus. Der finner de en farlig bok.

Premiere 9. august

(bildet nederst i midten)

«It: Chapter Two» fortsetter historien om «It». I første film kjempet en gjeng barn mot den skrekkelige kraften i byen Derry. I andre film er de blitt voksne.

Premiere 6. september

Komedier og dramakomedier

«Booksmart» er en komedie som får mye ros. Den handler om to smarte skolevenninner som vil ha en siste fest.

Aktuell på kino nå

«Yesterday» handler om den mislykkede musikeren Jack. Han våkner til en verden der alle andre har glemt The Beatles. Dermed blir han berømt når han selv synger sangene.

Premiere 28. juni

(bildet nederst)

«Late Night» er en komedie med Emma Thompson og Mindy Kaling. De spiller en eldre og en ung komiker som må samarbeide for å redde et talkshow.

Premiere 2. august

(bildet til venstre)

«Good Boys» er en gal komedie om tre tenåringer. Guttene roter seg borti et kaos av dop, sexleketøy og sinte jenter.

Premiere 16. august

(bildet øverst til høyre)

«The Dead Don't Die» er en horror-komedie om kampen mot zombier. Den er laget av Jim Jarmush. Regissøren er kjent for sære filmer.

Premiere 23. august

(bildet i midten)

«Fisherman's Friends» er en komisk, britisk dramafilm. Den handler om et mannskor fra en liten fiskerlandsby. De får gi ut plate.

Premiere 23. august

«Where'd You Go, Bernadette» er en komisk dramafilm. Den handler om en kone og mor. Hun virker lykkelig, men plutselig forsvinner hun. Hva skjedde?

Premiere 23. august

Dramafilmer

«Goliat» beskrives som en sterk film. Det svenske dramaet handler om 17 år gamle Kimmie. Skal han bli kriminell som faren, eller velge en annen vei?

Premiere 28. juni

(bildet nederst til venstre)

«Article 15» er visstnok også en sterk og viktig film. Den indiske drama-thrilleren handler om kaste-systemet i landet.

Premiere 28. juni

(bildet til høyre)

«Downton Abbey»-filmen foregår mellom 1927 og 1929. Alle kjente fjes fra TV-serien er tilbake. Downton Abbey får besøk av kongelige i filmen.

(bildet øverst til venstre)

Premiere 13. september

Filmer for barn og familien

«Kjæledyrenes hemmelige liv 2» er oppfølgeren til første film. Tegnefilmen handler om hva dyr gjør når eierene er borte.

Aktuell på kino nå

«Laputa – Himmelslottet» er en japansk tegnefilm. Den handler om jakten på et magisk by oppe i skyene. Filmen har aldersgrense 9 år.

Premiere 28. juni

«Blinky Bill» handler om en koala som leter etter faren sin i villmarken i Australia. Tegnefilmen er tillatt for alle.

Premiere 5. juli

«Løvenes konge» er en ny versjon av tegnefilmen fra 1994. Den er laget med foto og digitale effekter som ligner på virkeligheten. Filmen handler om løven Simba. Faren hans er konge. Det skal Simba også bli en dag. Men den slemme onkelen Scar vil ha makten selv.

Premiere 17. juli

(bildet øverst til høyre)

«Mio – Eventyr i middelhavet» handler om fuglen Mio. Han er adoptert av måker. Men hvor hører han egentlig hjemme? Tegnefilmen har aldergrense 6 år.

Premiere 2. august

(bildet øverst til venstre)

«Angry Birds-filmen 2» forteller om den videre kampen mellom sinte fugler og griser.

Premiere 9. august

«Askeladden – i Soria Moria Slott» er andre film om den norske eventyr-helten. Denne gangen må han finne et magisk vann for å redde den forgiftede kongen og dronningen.

Premiere 23. august

(bildet nederst til høye)

«Toy Story 4» fortsetter historien om lekefiguren Woody. Han må redde en annen leke.

Premiere 6. september

(bildet nederst til venstre)

Action og eventyr

###

«Spider-Man: Far from Home» er enda en film om superhelten. I denne filmen er han på klassetur i Europa. Han blir kontaktet av andre superhelter som trenger hans hjelp.

Premiere 3. juli

(bildet øverst til venstre)

«Fast & Furious: Hobbs & Shaw» er niende film i action-serien. I denne filmen må uvennene Hobbs og Shaw kjempe sammen mot en skurk.

Premiere 2. august

(bildet til høyre)

«Once upon a time in Hollywood» er den nyeste filmen fra regissøren Quentin Tarantino. Den handler om en filmstjerne og en stuntmann i Hollywood på 1960-tallet.

Premiere 16. august

(bildet nederst til venstre)

«Angel has Fallen» er tredje film om agenten Mike Banning. Han passer på presidenten i USA. Denne gangen blir han selv mistenkt for å prøve å drepe presidenten.

Premiere 30. august

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå