Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Dette ser du på TV i påsken

TV-kanalene gjør det de kan for å kapre seere med krim i påsken. Her er oversikten over hva du kan se.

Påske er krimtid i Norge, også på TV. Det har både kanalene TV 2 og NRK forberedt seg på. For det er klart at det ikke blir påske uten en eller flere krimserier.

 

NRK:

30 og 31. mars klokka 21.30.

Serien «Prey»

Serien «Prey». Kriminalbetjent Marcus Farrow blir mistenkt og arrestert for å ha drept kona og den ene sønnen sin. Han er uskyldig, men han velger å rømme fra politiet. Farrow gjør alt han kan for å finne sannheten og vise at han ikke har drept noen. Etterforsker Susan Reinhardt er ikke langt etter.

 

NRK1 1. og 2. april.

Serien «Arthur and George»

Serien «Arthur and George» er NRKs andre påskekrim. Vi er i den britiske småbyen Wyrley på begynnelsen av 1900-tallet. Sir Arthur Conan Doyle er i sorg etter tapet av sin hustru. Han hører om den unge inderen George Edalji. Edalji har vært mange år i fengsel for forbrytelser han selv mener han ikke har gjort. Sir Arthur forsøker å løse gåten.

 

NRK:

Serien «Foyle

Den beskjedne politimannen Christopher Foyle etterforsker alvorlige forbrytelser. Året er 1946, og andre verdenskrig er over. Hans assistent Sam svikter ikke. Hun stiller opp under etterforskningen, til tross for at hun er gravid. Det vet Foyle foreløpig ikke noe om.

Episode 1 er langfredag (3. april), episode 2 sendes påskeaften (lørdag 4. april), mens episode 3 kommer 1. påskedag (søndag 5. april).

 

TV 2:

1. april kl. 21.40

Serien «The Guilty»

Etterforsker Maggie Brand undersøker hvor fem år gamle Callum Reid er blitt av. Han forsvant på en fest i nabolaget i 2008. Maggie måtte gi opp å løse gåten fordi hun var gravid. Men mysteriet ble aldri løst.

Fem år senere blir liket av et barn funnet begravd i nærheten av Callums barndomshjem. Maggie blir besatt av å finne ut hva som skjedde med Callum.

Det er tre episoder i serien.

 

TV 2 sender også reprise av fjorårets påskekrim «Mayday». Den sendes rett før midnatt hver dag hele påskeuka fra 30. mars. Det kan også se humor-krimserien «Toget» på ny. Der spiller Morten Ramm og John Brungot to ulike etterforskere.

 

NRK super:

NRKs barnekanal har sin egen påskekrim. Den sendes hver dag fra lørdag 28. mars i påskemorgen. Siste episode er 6. april.

I åtte episoder løser vaktmannen Zook og assistenten høna Turid en forbrytelse. I hver episode er det en forbrytelse, tre mistenkte, en skurk – og en vaktmann. Men Zook trenger hjelp av deg.

 

FOX:

Kanalen Fox sender klassisk krim.

Du får se detektivene Miss Marple og Poirot skjærtorsdag og langfredag, påskeaften og første påskedag.

 

Vil du heller lytte til radio?

NRKs radios påskekrim 2015 er laget etter krimforfatter Jørn Lier Horsts roman «Jakthundene».