Kultur

Dette vil nordmenn se på TV i jula

«Grevinnen og hovmesteren» og «Love Actually». I jula vil nordmenn se det gamle om igjen. Men det er også noe nytt å kose seg med.

Nordmenn er veldig tradisjonelle når det handler om jul. Det gjelder også for TV. Kanalen NRK var lenge den eneste i Norge. Dermed fikk den skape tradisjoner. Det meste nordmenn vil se i jula, vises på NRK.

Lille juleaften viser NRK

. Det er et underholdnings-program. Det starter klokka 19.45. Rundt klokka 21 vises sketsjen

for 38. gang.

Julaften klokka 10.50 starter «Snekker Andersen og julenissen» på NRK. Så følger klassikerne på rekke og rad: «Tre nøtter til Askepott» klokka 11, «Reisen til julestjernen» klokka 12.25 og «Donald Duck og vennene hans» klokka 13.55.

Koret Sølvguttene synger julen inn klokka 17. «Norge rundt» viser en julespesial klokka 19.30. Mens Atle Pettersen byr på julesang i «Beat for beat: julespesial» klokka 23.50.

Men NRK har litt nytt i år også. Kanalen viser miniserien «Little Women». Du har kanskje sett historien på film? Boka om søstrene March er spilt inn flere ganger. Dette er en ny innspilling. Serien er i tre deler og starter 27. desember klokka 21.10.

Kongen og familien skal som vanlig fortelle om året sitt på NRK. Det skjer 27. desember klokka 19.45.

TV 2 underholder med «God jul Norge». Det er en variant av «God morgen Norge. Gjester og programledere skal skape julestemning. Det skjer i tre programmer. Først om kvelden 22. desember fra klokka 20. Så lille julaften og julaften fra klokka 8.

Julaften på TV 2 handler om tegnefilmer fra Disney. Klokka 12 starter «Timmi Gresshoppes julefest». Deretter følger tre filmer om Mikke Mus.

TVNorge byr på julekonsert med sanger laget av bandet ABBA. «Jul med ABBA» vises 22. desember klokka 20.00.

Filmer:

«Love Actually» er den romantiske julefilmen som mange elsker. Kanalen TV3 viser filmen 22. desember klokka 21.30. Vises også julaften klokka 23.25.

«Miraklet på Manhattan» handler om ei jente som ikke tror på nissen. Dette er en ny versjon av en klassiker fra 1947. Vises på TV3 julaften klokka 12.30.

«Polarekspressen» handler om gutten som tviler på julenissen. Så får han bli med på et magisk tog. Vises på TV 2 1. juledag klokka 13.35

«Grinchen» handler om en rar skapning som vil ødelegge jula. Familiefilmen vises på TV3 1. juledag klokka 15.00.

«Julekongen - full rustning» fortsetter historien fra den kjente julekalenderen. Mira og Kevin må redde julen fra den onde trollmannen Snerk. Vises på NRK 1. juledag klokka 17.30

«The Holiday» handler om to kvinner som bytter hjem i jula. Vises på TV3 1. juledag klokka 18.35.

«Flåklypa Grand Prix» er en norsk klassiker fra 1975. Hvem vinner tidenes bilrace i Flåklypa? Vises på TV 2 1. juledag klokka 19.30.

«En Muppet julefortelling» er en vri på historien om gjerrige Ebenezer Scrooge. Vises 2. juledag på TVNorge klokka 10.30.

«Frost» er allerede en klassisk Disney-film. Prinsesse Elsa må lære seg å styre snøkreftene sine. Vises 2. juledag på TVNorge klokka 17.05.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå