Kultur

Didrik er helt klar

Didrik Solli-Tangen har vært klar for finalen i 3 måneder. Neste lørdag er det alvor.

For tre måneder siden vant Didrik Solli-Tangen den norske finalen i Melodi Grand Prix (MGP). Studenten fra Porsgrunn fikk plutselig mye å gjøre. Dagene gikk med til skolearbeid, eksamener, konserter og intervjuer. Og nå er det klart for MGP.
– Jeg har vært klar veldig lenge. Det har gått altfor lang tid mellom den norske og den internasjonale finalen, sier Solli-Tangen.
Denne helgen kommer de første utenlandske MGP-artistene til Oslo. Solli-Tangen føler seg litt som vert og som guide. Han føler at han har et ansvar for å vise fram det beste av Norge.

Han vil ikke love at Norge kommer på topp i MGP i år. Men mange mener sangen hans vil gjøre det bra. Den heter «My heart is yours» (mitt hjerte er ditt).
– Det er mange gode konkurrenter. For eksempel Sverige, Tyskland og Aserbajdsjan. Men jeg må si at jeg tror litt på Danmark. De har en utrolig stilig og fengende låt, sier han.

Solli-Tangen tror at det kan gå bra med Norge.
– Jeg vil ikke gjette på hvilken plassering det blir. Uansett er dette helt fantastisk for meg å være med på, sier han.

Moren til Solli-Tangen sang masse for ham. Hun får mye av æren for at han selv ble glad i å synge.
– Da jeg var åtte-ni år, var jeg aktiv foran video-kameraet. Jeg sa til mamma og pappa: «Film meg, film meg nå mamma». Da gikk det i sanger som «Ola var fra Sandefjord» og «Napoleon med sin hær», sier han og ler.

Solli-Tangen sang ikke gamle norske Grand Prix-låter når han var liten.
– Jeg har aldri vært stor fan av Melodi Grand Prix. Det må jeg bare ærlig innrømme. Jeg begynte vel ikke å se på det før jeg var 20 år. Jeg husker han der Stig Van Eijk. Men hvilket år var det... Nei, det har jeg glemt, sier han.

Stig Van Eijk var med i Grand Prix i 1999. Da var Didrik Solli-Tangen 12 år gammel.

Egentlig er Solli-Tangen operasanger. Han var litt usikker på hva folk i opera-miljøet synes om at han er med i MGP.
– Jeg tenkte mye på hva de vil si. Men jeg har bare fått positive tilbakemeldinger. Fra absolutt alle, sier han.

Solli-Tangen har opplevd mye siden han vant den norske finalen i MGP. Det er han takknemlig for.
– Jeg har fått vært med på veldig mye. Jeg har møtt statsministeren, alle vinnerne fra De olympiske leker (OL) i Vancouver og artisten José Carreras. Det er nesten uvirkelig, sier han.

Solli-Tangen vil ikke tenke så mye på sin egen opptreden ennå. Han skal stå på scenen i omtrent tre minutter i MGP.
– Selvfølgelig tenker jeg på det. Mer og mer jo nærmere dagen kommer. Nervene er der, men jeg prøver å ha dem litt på vent. Nå er det mest alt det andre jeg gleder meg til, sier han.

Didrik Solli-Tangen synger for Norge i MGP. Det skjer lørdag 29. mai.

Siste utgave

På forsiden nå