Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Disse filmene kan du se på kino

Mary Poppins er tilbake. En annen film har en norsk-syrisk flyktning i hovedrollen. Du kan velge mellom fem nye filmer på kino i jula.

Mange liker å komme seg ut og gå kino i romjulen. 1. juledag er det premiere på fem nye filmer på norsk kino. Her er noe for enhver smak.

 

Aquaman

En ny superhelt kommer på kino. Aquaman (vannmannen) er halvt menneske og halvt havmann. Han bor i mystiske Atlantis på havets bunn. I dette eventyret må han finne ut om han er ment å bli konge.

Jason Momoa spiller hovedrollen. Han er kjent fra TV-serien «Game of Thrones». Nicole Kidman og Amber Heard spiller andre roller.

Aldersgrense: 12 år

 

Kapernaum

Zain er 12 år. Han bor i slummen i Beirut i Libanon. Han saksøker sine egne foreldre. De burde aldri ha fått ham og søsknene, mener Zain. Kapernaum regnes som en sterk og rørende film. Kapernaum var navnet på en by i Bibelen. Ordet brukes for å beskrive kaos.

14 år gamle Zain Al Rafeea spiller hovedrollen. Han er flyktning fra Syria. I dag bor familien hans i Hammerfest i Finnmark, skriver kanalen NRK.

Filmen vant juryprisen på filmfestivalen i Cannes. Den vant også publikums-prisen på filmfestivalen i Haugesund.

Aldersgrense: 12 år

 

Mary Poppins vender tilbake

Barnepiken Mary Poppins er en populær figur fra barnebøker. Mange kjenner henne fra filmen med Julie Andrews fra 1964. Nå kommer en ny film om den magiske damen som synger og flyr med paraplyen sin.

Denne filmen handler om Michael som voksen. Han har selv fått tre barn. En krise gjør at Mary Poppins kommer tilbake.

Selskapet Disney har laget filmen. Den har ny musikk. Emily Blunt spiller hovedrollen. Meryl Streep er også med.

Aldersgrense: tillatt for alle

 

 

Sonja

Filmen handler om skøytestjernen Sonja Henie. Det er en stor og dyr film. Her blir det mye drama og glitrende scener med skøyting. Filmen viser Sonja Henie i Hollywood i USA. Hit reiste hun for å bli filmstjerne da hun var ferdig å konkurrere.

Les mer om Sonja Henie-filmen her.

 

«Troll - Kongens hale»

Trym er en trollprins. Han må reise fra trolldalen for å redde faren sin. Kongen er blitt forvandlet til stein og har mistet halen sin.

Dette er en norsk animasjons-film.

Aldersgrense: 6 år