Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Disse skal opptre når Biden blir president

Garth Brooks, Lady Gaga og Jennifer Lopez. Stjernene står i kø når Joe Biden skal innsettes som USAs neste president.

Onsdag klokka 18 norsk tid skal Joe Biden insettes som USAs president. Det blir en høytidelig seremoni. Men det blir også mye kulturelt under innsettelsen. 

Da Trump ble president, var det mange artister som ikke ville stille opp. Andre saksøkte ham for å ha brukt deres låter. Joe Biden kan velge blant flere artist-venner. Lady Gaga er en av dem som står ham nærmest. Hun skal synge nasjonal-sangen under seremonien.

Country-stjernen Garth Brooks skal også delta på scenen i Washington. Han sier han har spilt for alle amerikanske presidenter siden Jimmy Carter. Men med ett unntak: Ronald Reagan. Han sier det var Bidens kone, Jill, som inviterte ham. Og at ikke betyr en støtte til Biden, men til å samle USA.

Garth Brooks er den artisten som har solgt mest plater i USA etter The Beatles. 

Andrea Hall skal lede troskaps-løftet. Det er en brannkonstabel fra Fulton i Georgia. Amanda Gorman skal fremføre et dikt. Goreman er blitt en populær poet under offisielle seremonier.

22-åringen er den yngste poeten som har deltatt under en innsettelses-seremoni. Det skriver nyhetsbyrået AP. Hun skal framføre diktet «The Hill We Climb». Hun skrev det ferdig natten etter opprøret ved Kongressen. 

– Den dagen ga meg en ny energibølge. Det gjorde at jeg kunne fullføre diktet. Poesien er ikke blind. Den vender ikke ryggen til bevis på uenighet og splittelse, sier hun.

Skuespilleren Tom Hanks skal lede programmet. I tillegg kommer kjendiser som Justin Timberlake, Jon Bon Jovi, Jennifer Lopez, Demi Lovato og Ant Clemons til å delta. Det blir fra god avstand.