Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Disse vil vinne Melodi Grand Prix

Glam, rock og visesang. Lørdag kan du bestemme hvem som synger for Norge i Melodi Grand Prix.

– Natt til lørdag kommer jeg ikke til å få sove, og på lørdag kommer jeg til å angre på at jeg er med, sier Kristian Valen til kanalen NRK.

Valen er en av artistene som skal på scenen lørdag. Da er den norske finalen i musikk-konkurransen Melodi Grand Prix (MGP). Valen skal synge låta You & I». Den har han skrevet og laget musikken til selv.

 

Det er 55. gang det er Melodi Grand Prix i Norge. Denne gangen er både band og enkeltartister med. En sang skal representere Norge i den internasjonale musikk-konkurransen. Finalen i Eurovision Music Contest er i mai.

 

Deltakerne er Ammunition, Ulrikke, Amina Sewali, JOWST, Kristian Valen, Elin & The Woods, Jenny Augusta, Ella, Rune Rudberg Band og In Fusion.

 

Flere har vært med før. Åge Sten Nilsen var med i Eurovision-finalen med gruppa Wig Wam. Det er 12 år siden. Denne gangen synger han låta «Wrecking Crew» og bandet AMMUNITION.

– Jeg håper rocken ikke er død, så vi gir det et forsøk. Resten er opp til publikum. Men jeg stiller ikke i Melodi Grand Prix for å konkurrere. Jeg er med for å underholde, sa Nilsen til NTB tidligere i vinter.

Rune Rudberg er en folkekjær artist. Han spiller finale med eget band.

Men Elin & The Wood kan ha best sjanse, tror eksperter. Sangen er en blanding av elektro og samisk joik. «First Step in Faith» beskrives som hypnotiserende når den er rolig. Så eksploderer den i refrenget. Elin Kåven har laget låta sammen med Robin Lynch.

- Den handler om urkraften. Jeg synger mest på samisk, bare én linje på engelsk. Og vi har med joikekor og gospelkor. På scenen blir vi minst 30, sier Kåven.

Her kan du lytte til alle artistene hos kanalen NRK.

Line Elvsåshagen og Kåre Magnus Bergh skal lede folk gjennom kvelden.

Melodi Grand Prix er i Oslo Spektrum, men sendes på kanalen NRK1. Du kan stemme på hvem du vil skal komme videre i finalen.

BILDER

GLEDE: Line Elvsåshagen og Kåre Magnus Bergh skal sørge for en bra musikkfest. De er programledere under Melodi Grand Prix

GLEDE: Line Elvsåshagen og Kåre Magnus Bergh skal sørge for en bra musikkfest. De er programledere under Melodi Grand Prix FOTO: Julia Marie Naglestad/NRK

Vis bildetekst