Kultur

Døpes i mammas kjole

Lille prinsesse Estelle får samme dåpskjole som sin mor. Tirsdag gjør svenskene klart for dåp med 400 gjester.

Tirsdag blir det folkefest i Sverige. Det blir mange arrangementer for barn. Svenskene feirer at lille prinsesse Estelle Silvia Ewa Mary døpes i Slottskyrkan i Stockholm.

Kronprinsesse Victoria og hennes mann Daniel er stolte foreldre. Babyen er blitt to måneder gammel. Estelle skal bruke samme kjole som hennes mor ble døpt i for 35 år siden. Også bestefar kong Carl Gustaf brukte dåpskjolen.

Klokka elleve starter gjestene å komme. Klokka tolv er dåpen i gang. Det er ventet mange kjente, kongelige gjester.

LES MER HER: Her er prinsesse Estelle

Kronprins Haakon er blant Estelles fem faddere. Kronprinsesse Victoria er fadder for vår egen prinsesse Ingrid Alexandra. Også kronprinsesse Mary av Danmark får rollen. I tillegg er kronprins Willem-Alexander av Nederland og Victorias bror prins Carl Philip valgt. Den siste fadderen er prins Daniels storesøster Anna Westling Söderström.

Kronprinsesse Mette-Marit blir ikke med på dåpen. Årsaken er at hun allerede hadde sagt ja til et annet arrangement i USA. Heller ikke det norske kongeparet kommer. Men prinsesse Märtha Louise og Ari Behn blir med.

Svenskenes prinsesse Madeleine og prins Carl Philip har fått lov til noe nytt. De får ta med seg kjærestene sine. Normalt har det bare blitt gjort når parene er forlovet.

Rundt 400 mennesker skal være invitert til dåpen. Den holdes av erkebiskop i Uppsala, Anders Wejryd. Han viet kronprinsparet i bryllupet i 2010.

Siste utgave

På forsiden nå