Kultur

Drar Norge rundt

Skuespillerne Nils Vogt og Sven Nordin gleder seg over å jobbe sammen igjen. Neste uke drar de på turné med komedien «Litt av et par!».

Mange husker at skuespillerne Nils Vogt og Sven Nordin har spilt sammen tidligere. De to var med i TV-serien «Mot i brøstet». Neste uke skal Vogt og Nordin starte å spille sammen igjen. Det gjør de i komedien «Litt av et par!». De skal ut på turné med komedien.

Riksteatret har fått dem til å spille hovedrollene i stykket. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Komedien er egentlig engelsk. Men Vogt har oversatt stykket til norsk. Og gjort det om til norske forhold. Stykket er lagt til en leilighet på St. Hanshaugen i Oslo.

– Jeg har skapt det om til norske forhold. Slik blir det enklere å følge med for nordmenn. Men jeg har ikke forandret mye, sier Vogt til NTB.

Vogt spiller rollen som Felix. Felix har mye angst og allergi. Felix blir kastet ut av kona. Han flytter inn hos sin beste venn, Oscar. Sven Nordin spiller rollen som Oscar.

Det er 14 år siden Nordin og Vogt sto på en teaterscene sammen. De to gleder seg veldig over å jobbe sammen igjen.

– Det er en stor fordel at vi kjenner hverandre så godt. Vi sparer tid og irriterer oss ikke over hverandre, sier Nils Vogt til NTB.

Nå ser de fram til å spille prøve-forestillinger for folk. Det er da energien skapes.

– Skal du levere i denne sjangeren, må du ha mye energi. Du skal kjenne det etterpå, sier Vogt.

– Gjennom prøve-forestillingene får vi høre hvor latteren sitter. Det er det som hjelper deg til å puste i rollen, finne rytmen. Det er deilig å spille komedie når det er god kontakt mellom scene og sal, sier Sven Nordin til NTB.

Kim Haugen er regissør for komedien.

– Det må ikke bare bli vitser, men handle om mennesker du blir glad i. Derfor er det viktig å ha gode skuespillere. Det er ikke nok bare å være morsom. Du må være god til å skape en karakter, sier Kim Haugen.

Stykket vises første gang i Oslo 2. oktober. Første stopp på turneen er i Hamar i Hedmark.

Siste utgave

På forsiden nå