Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Drømmer om Cannes

Skuespiller Angelina Jolie har regissert sin første film. Hun drømmer om at den skal vises i Cannes.

Den siste tiden har amerikanske Angelina Jolie jobbet med en film om krigen i Bosnia. Jolie er regissør og manus-forfatter.
Jolie er fascinert av mennesker som holder fast på verdigheten sin. Og det midt i kaos, smerte og død.
– Jeg ville utforske hva som skjer med folk i en slik situasjon. Denne konflikten skjedde for ikke lenge siden. Likevel vet vi veldig lite om den, sier hun til nyhetsbyrået TT Spektra.

Jolie hadde egentlig aldri tenkt at hun skulle skrive eller regissere. Årsaken er at hun elsker yrket som skuespiller. Men det ene ledet til det andre. Nå jobber hun for å få filmen klar til Cannes-festivalen i Frankrike i mai.
– Det har vært veldig moro å regissere. Jeg elsker det. Vi får se om det blir flere filmer, sier hun.

Men først blir Jolie aktuell i storfilmen «The Tourist». Den har premiere fredag. Her spiller hun mot Johnny Depp. Filmen er en romantisk thriller.

Johnny Depp spiller en mann som tar toget til Venezia. Her sjekkes han opp av en mystisk kvinne. Allerede neste dag løper han rundt på hustakene. Han er jaget av gangstere. De har revolveren klar.
Angelina Jolie og Johnny Depp kjente ikke hverandre før innspillingen. Men de ble fort kjent.
– Johnny er en spennende skuespiller. Han er uforutsigbar og god til å spille spesielle karakterer, forklarer hun.
– Vi hadde det veldig moro sammen. Vi fniste så mye at det hendte vi måtte avbryte en tagning, forteller Jolie.

Angelina Jolie hadde med seg samboeren Brad Pitt og de seks barna til Venezia. Det var der «The Tourist» ble filmet. Å reise rundt med familie og livvakter og annet følge, er ikke noe som plager dem.
– Brad og jeg har bestemt oss for at vi gjør annenhver film. Da jeg filmet «The Tourist», var han og barna på plass i Venezia. Vi har to lærere som reiser med oss. Hver dag må barna pugge i flere timer.
– Etter det var de med Brad. Han som tok dem med på museer og gjorde mange morsomme ting. Jeg har sagt til ham at nå skylder han meg mye. Han fikk jo være sammen med barna i flere måneder. Og det i en av verdens mest fantastiske byer. Nå er det min tur, sier hun.


Jolie liker å reise rundt mellom ulike hus og innspillinger.
– Jeg har alltid likt det å dra fra sted til sted. Det gjør Brad også. Det var en av de tingene som førte oss sammen, sier hun.
Nå leter hun og Brad Pitt etter et nytt prosjekt å gjøre sammen.
– Men det er vanskelig å jobbe sammen når man er et par i virkeligheten. Publikum kan reagere så ulikt på det. De kan synes at det er kjedelig å se et virkelig par spille et par på film også. Så vi får se hva som skjer, sier hun.