Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Dronning for tredje gang?

Helen Mirren har spilt dronning Elizabeth to ganger. Nå kan det skje for tredje gang – i en serie på Netflix.

I 2007 vant Helen Mirren filmprisen Oscar. Hun fikk den for rollen som britiske dronning Elizabeth II. Filmen «The Queen» (Dronningen) handlet om hvordan dronningen taklet det da Diana døde i 1997. Diana var skilt fra dronningens sønn prins Charles.

I fjor spilte Mirren samme rolle på teater. Det skjedde i stykket «The Audience» (Publikummet). Peter Morgan skrev både filmen og teaterstykket.

Nå lurer mange på om Mirren skal spille dronningen for tredje gang. Det er i hvert fall sikkert at det kommer en ny serie om dronning Elizabeth. Og den skal skrives av nettopp Peter Morgan. Det melder britiske The Guardian.

– Jeg gleder meg til å jobbe med de samme menneskene fra filmen og teateret, sier Morgan.

LES MER HER: Mirren får drømmen oppfylt

Serien skal hete «The Crown» (Kronen). Den skal ikke vises på vanlig TV. Serien vises på internett gjennom nettstedet Netflix. De har hatt suksess med andre serier de har laget selv, som «House of Cards» og «Orange is the New Black».

Serien skal handle om både dronningen og statsministeren av Storbritannia.

– Det handler om intrigene og kjærlighets-livene som skapte viktige øyeblikk på slutten av 1900-tallet, opplyser Netflix.

Forfatteren Peter Morgan sier at serien er en fortelling om forandring.

– Den handler om tiden da det britiske imperiet mistet makt. Det virker som om alt er blitt kaos. En ny tid begynner, sier Morgan.

LES MER HER: Hopkins nektet å bli Hitchock-tjukk

Netflix planlegger antagelig hele 50 episoder av serien. Hvert tiår skal få ti episoder hver. Serien starter i 1952. Da dør faren, og Elizabeth blir dronning. Hun er bare 25 år gammel.

– Da må hun takle den skremmende oppgaven det er å lede verdens mest berømte monarki. Samtidig skal hun klare å samarbeide med statsminister Winston Churchill. Han vil ha kontroll og er blitt hard etter andre verdenskrig, forteller Morgan.

Hvis Mirren skal være med i serien, blir det altså ikke i de første sesongene. Ryktene sier at Claire Foy skal spille den unge Elizabeth. Serien skal regisseres av Stephen Daldry. Han er kjent for filmer som «Billy Elliot» og «The Hours».