Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Dronningen gjester Festspillene i Bergen

Dronning Sonja er på vei. Det er også musikere og kunstnere. Det er klart for Festspillene i Bergen.

Dronning Sonja besøker Festspillene i Bergen for 32. gang.

Hun er med når festival åpner. Det skjer på Torgallmenningen onsdag 23. mai.

– Vi er glade for at dronningen kommer også i år. Vi ønsker henne hjertelig velkommen, sier Anders Beyer. Han er direktør for Festspillene.

Dronning Sonja får også med seg åpningskonserten i Grieghallen onsdag kveld. Det er verket «Grande Messe des Morts» (stor messe for de døde). Det klassiske verket er skrevet av Hector Berlioz fra Frankrike. Festspillene i Bergen samarbeider om verket med Musikkselskapet Harmonien og Bergen Nasjonale Opera. Verket spilles også torsdag kveld.

Festspillene i Bergen er den største musikk- og teaterfestivalen i Norden. I år blir det musikk og teater på 40 steder. Det skjer også utenfor Bergen.

Her er noe av det som skjer:

Utekino på Torgallmenningen

Folk får se den klassiske skrekkfilmen «Frankenstein» fra 1931. Dragefjellets Musikkorps spiller musikk til filmen. Musikken er laget av Michael Shapiro. Han ble inspirert til å skrive musikken 70 år etter at filmen kom.

Tid: 23. mai klokka 21.30

 

«Birdie»

Forestillingen utforsker fattige og rike deler av verden – og trekkfuglene som flyr mellom dem. Dette er en forestilling med mye scenekunst. Den skal minne om Hitchcock-filmen «Fuglene». Teaterkompaniet Agrupación Señor Serrano er kjent for spesielt teater fra samtiden.

Tid: Torsdag 24. mai og fredag 25. mai klokka 20

 

«The Road Is Just a Surface»

Anja Garbarek viser fram noe nytt for første gang på 11 år. Musikk og drama viser hvordan det er å være fanget i en situasjon. Garbarek samarbeider med koreograf og regissør Jo Strømgren. Forestilling er en urpremiere.

Tid: Torsdag 24. mai klokka 21 og fredag 25. mai klokka 19

 

For barna: «Den store reisen»

Du sitter i en gammel bybuss og ser verden fly forbi på 35 minutter. Reisen tar deg forbi fjell og daler, gjennom tuneller og mørke skoger. Judith Nab fra Nederland har laget fotografier og tegninger. Passer for barn fra 4 år.

Tid: Søndag 26. mai klokka 10, 11 og 12.30

 

«Tryllefløyten»

Gruppa Isango fra Sør-Afrika tolker operaen av Mozart. De har laget en versjon med afrikansk inspirasjon og marimbaorkester.

Tid: Torsdag 31. mai

 

Show: «Paris de Nuit»

Showet har både dansere, sirkusakrobater og jazzmusikere. De forsøker å skape stemning som på kabaret i Paris på 1930-tallet. Passer for dem over 7 år.

Tid: Fredag 1. juni klokka 19.30, lørdag 2. juni klokka 13 og klokka 18. 

 

«Life is a Dream»

Forestillingen i Grieghallen avslutter Festspillene. Dette er en urpremiere. Forestillingen handler om lyd, bevegelse og bilder. Det britiske kompaniet Rambert danser. Det blir bilder skapt av filmskaperne Quay Brothers fra USA. Bergen Filharmoniske Orkester spiller musikken. Den er skrevet av den polske komponisten Witold Lutosławski.

Tid: 6. juni klokka 18.

 

Festspillene varer fra 23. mai til 6. juni.