Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Egne konserter for de unge

Det er ikke lett for unge under 18 år å se favorittartisten på konsert. Det har Parkteatret gjort noe med.

Mange konserter spilles på steder med alkohol-servering. Da er ofte aldersgrensa for å komme til konserten 18 år. Det har Parkteatret scene i Oslo gjort noe med. I høst lager de en egen konsertserie for ungdom.

Artster Susanne Sundfør, Thea & The Wild, Sondre Lerche og Jaga Jazzist står på scenen for unge musikk-interesserte. Den første konserten er allerede i kveld (torsdag).

Parkteatret har fri aldersgrense på disse konsertene. Men de ønsker spesielt å nå ungdom mellom 14 år og 18 år. Konsertene begynner tidligere på kvelden. Det er også billigere å kjøpe billett enn normalt, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Målet med satsingen er at barn og unge skal få muligheten til å oppleve ny, aktuell og norsk musikk innen ulike sjangre. Akkurat som det voksne publikum, ifølge Parkteatret.

Prosjektet heter «Yngling». Det får støtte av Oslo kommune og Kulturrådet. Denne høsten er det sju konserter med dette konseptet. Det er også internasjonale artister med.

Det første konsertene i prosjektet startet i fjor vår. «Yngling» har snart tredoblet antallet arrangementer per halvår, meldes det.

Det er i gjennomsnitt 250 publikummere på konsertene.

 

Dette er konsertene de unge får høre i høst:

* 4. september – Thea & The Wild

* 9. oktober – Pow Pow

* 1. november – Blitz the Ambassador

* 8. november – Susanne Sundfør

* 10. november – Wakey! Wakey!

* 15. november – Sondre Lerche

* 12. desember – Jaga Jazzist