Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Eks-mafioso til Lillehammer

Little Steven legger bort gitaren for å spille eks-mafiasjef i ny NRK-serie.

Little Steven heter egentlig Steven Van Zandt. Han er musiker og kjent som gitarist i E-Street. Det er bandet til rocke-artisten Bruce Springsteen. Van Zandt har også spilt i mafia-serien Sopranos. Nå er han i gang med innspillingen av den nye NRK-serien «Lillyhammer». Det er en humoristisk dramaserie om en tidligere mafioso som havner på Lillehammer. En mafioso er en som leder en mafia-gjeng.

Little Steven spiller Frank Tagliano. Han har blitt sendt til Norge av det amerikanske kriminal-politiet FBI.

Little Steven skal spille mot et norsk stjernelag. Det er blant andre Marian Saastad Ottesen, Trond Fausa Aurvåg, Steinar Sagen, Sven Nordin, Kyrre Hellum og Fritjof Såheim.

Steinar Sagen er kjent fra programmet Radior-esepsjonen på kanalene NRK P3 og NRK 3. Sagen har nettopp avsluttet innspillingen av komedien «Kong Curling». Nå spiller han sammen med Litte Steven i «Lillyhammer».
- Han er en veldig hyggelig kis. Og ikke så liten som jeg hadde regnet med. Jeg trodde han var mye mindre. Men han er sikkert rundt 1,78 centimeter høy eller noe, sier Steinar Sagen til nettavisa Dagbladet.no.

Steinar Sagen spiller Roar Lien. Det er en drosje-sjåfør som jobber i Lillehammer. Men han er også mye på sitt favoritt-feriested Pattaya. Lien har thailandsk kone og er litt rasistisk, ifølge Sagen. Det skriver nettavisa Dagbladet.no.

Litte Stevens rollefigur Frank Tagliano er et tidligere medlem av New York-mafiaen. Han har vitnet i en rettssak i USA. Etter dette blir han hold skjult i Lillehammer. Årsaken er at mafiaen vil drepe ham i USA. Det er Tagliano selv som vil til Lillehammer. Han skal ha blitt veldig glad i stedet da han så TV-bildene fra vinter-OL i Lillehammer i 1994.

Det er en brå overgang for Tagliano. Han går fra å være en fryktet og respektert gangster i New York til arbeidsledig innvandrer i Oppland. Det er ikke enkelt for ham, ifølge nyhetsbyrået NTB. Tagliano må bruke rå metoder for å komme seg opp og fram i det norske bygde-samfunnet.

Serien «Lillyhammer» er skrevet av Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad. Den produseres for NRK av Rubicon TV. Produsenter er Trond Berg-Nilssen og Agnete Thuland. «Lillyhammer» er en serie på åtte episoder. TV-seerne må vente til 2012 før de får se den på NRK.