Kultur

Ekstremsport på museum

Ekstremsport blir stadig mer populært. Nå lager skimuseet en egen utstilling om skikjøring og snowboard som ekstremsport.

Skimuseet i Holmenkollen i Oslo er mest kjent for historie om langrennssporten i Norge. Nå satser museet på ekstremsport, skriver museet i en pressemelding. De vil viser fram både snowboard og skikjøring i forbindelse med dette.

– Ingen har tidligere laget en utstilling om dette temaet. Vi ønsker å endre det som er vanlig med en utstilling. Vi vil gi publikum en utfordrende opplevelse. Vi vil at publikum skal komme tett på sporten og utøverne, forteller prosjektansvarlig Åslaug Midtdal. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Skinasjonen Norge har hatt og har mange gode utøvere. Mest kjent er kanskje Terje Håkonsen. Han har blant annet arrangert store konkurranser i Norge. Men norske jenter gjør det også bra. Helen Olafsen har gjort det godt ute. Snowboarderen Silje Norendal utklasset konkurrentene og sikret gull i slopestylefinalen i X-Games Europa tidligere i år. Norendal er bare 19 år gammel.

Skimuseet ønsker at folk skal foreslå navn på utstillingen. Den sskal stå klar i 2014. Skiforeningen som står bak museet ønsker også innspill fra publikum om hva de ønsker å se i en slik utvikling.

Det er Sparebankstiftelsen DNB som er med på å finansiere utstillingen. De har gitt 1,5 millioner kroner til utstillingen.

LES MER HER:Best rett før OL

LES OGSÅ:Svever høyt over byene

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå