Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Elsket at folk ikke kjente ham igjen

Kokken Gordon Ramsey reiser verden rundt på TV. Også til steder der han ikke er kjendis.

Den kjente kokken Gordon Ramsey har reist jorden rundt og sjekket ullik mat. Det vises på TV i serien «På eventyr med Gordon Ramsay». Serien vises på kanalen National Geographic.

I det første programmet reiser briten med motorsykkel. Han kjører til en by i Peru. Der spiser han marsvin - og liker det.

De neste ukene besøker han både Marokko, Laos og New Zealand. Han besøker også delstatene Hawaii og Alaska i USA.

– Jeg har fått fantastiske råvarer levert på døra i flere år. Nå fikk jeg muligheten til å se hvor alt kommer fra. Jeg har fått oppleve smaker som jeg aldri tidligere har kjent, sier Ramsey.

Anthony Bourdain fra USA hadde også en ligenende serie. Han døde i 2018. Ramsay var en god venn av Bourdain. Han sier at han aldri ville hermet etter serien til Bourdain.

– Det er helt ulike serier, sier han.

Ramsey beskriver sin egen serie som et eventyr med mat.

– Det handler om å forstå kulturer. Jeg er jo blitt en kjent kokk. Da var det fantastisk å få bli eleven til mennesker jeg møtte. Det var en drøm som ble virkelighet, sier han.

Men han innrømmer at reisen ble tøff.

– Jeg trodde ikke det skulle bli så slitsomt. Det var tøft å padle kano i Mekongfloden i Asia. Og i Alaska klatret vi i fjellet. Jeg har ingen erfaring med klatring, sier Ramsey.

Han er en av verdens mest kjente kokker. Men på reisen møtte han flere som ikke visste hvem han var.

– Det var veldig deilig. Jeg var bare en som jobbet hardt for å lære seg å lage mat – på deres måte. Noen steder kjente folk meg igjen. Det føltes alltid mindre bra, sier han.

Ramsey spiller inn en ny sesong i 2020. Da planlegger han å reise til Tasmania, Indonesia, Jamaica og Sør-Afrika.