Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

En smakebit på våren

Fem designere viste seg fram under Oslo Runway. Motefolk skryter.

Lange kjoler med blomstermønster. Bukser og skjørt i pastellfarger. Kåper med belte i grønt og sennepsgult. Høsten er ikke begynt ennå, men designerne har moten for våren klar.

Fem norske designere viste seg fram under det nye arrangementet Oslo Runway tirsdag. Disse var byTiMo, JohnnyLove, Christina Ledang, Anne Karine Thorbjørnsen og Epilogue by Eva Emanuelsen.

Til og med en spesiell hårsveis fra Oslo fikk plass på catwalken. Flere unge motebevisste jenter i hovedstaden har laget trenden. De setter det øverste hårlaget opp i en knute høyt på hodet. Den blir kallet «tutten».

– Det var gøy å vise klærne på Oslo Runway. De vi jobbet med var profesjonelle og hjelpsomme, sier designer Anne Karine Thorbjørnse i en pressemelding.

Også Eva Emanuelsen var fornøyd.

– Jeg følte all jobben var verdt det da jeg så modellene på catwalken, sier hun.

Oslo Runway er et nytt arrangement for mote i Norge. Moteuka Oslo Fashion Week la ned i fjor. Derfor var mange spente på Oslo Runway.

Visningene var samlet på én dag. Kulturkirken Jakob i Oslo var stedet. Journalister og folk som kjøper inn klær til butikker var på plass.

Arrangementet fikk skryt av motefolk. Blant andre Supermodell Iselin Steiro.

- Dette landet har så mye å by på innen design, mote og kunst. Vi har jo alltid vært litt i skyggen. Så Oslo Runway virker lovende, sier hun til nettstedet minmote.no.

Moteskribent Elise By Olsen likte også de hun så. Spesielt det at Oslo Runway blandet unge designere med de mer etablerte, ifølge nettstedet.