Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Endelig ble jeg helt sjef

TV-serien «Lilyhammer» er tilbake. Denne gangen har Steven Van Zandt fått med sjefen sin Bruce Springsteen.

Onsdag er det premiere på tredje sesong av TV-serien «Lilyhammer». Steven Van Zandt er manusforfatter og skuespiller. Han fikk med seg selveste sjefen i serien. Det er «The Boss», Bruce Springsteen. Van Zandt spiller i bandet til artisten. Han sier at det var strålende «å få sjansen til å fortelle ham hva han skulle gjøre», skriver nyhetsbyrået NTB.

– Haha, endelig, ler Little Steven. Det kalles Van Zandt også. Tørklet rundt hodet er på sin vante plass. Slik går han kledd når han ikke spiller rollen som mafiosoen Frank Tagliano. Han er veldig stolt over at Springsteen deltok i serien hans som skuespiller for første gang.

– Det er fullstendig tillit, sier en nesten rørt Van Zandt.

Derfor brukte Van Zandt sin egen erfaring da han forberedte rollen for Springsteen.

LES MER HER: Alle elsker «Lilyhammer»

Han husker ennå hvordan det var å være fersk foran kamera. Van Zandt startet i rollen som Silvio. Det var i TV-serien «Sopranos» for 15 år siden.

– Jeg var redd. Men rollekarakteren min var det ikke. Da blir du mindre redd selv også, sier han ærlig.

– Jeg husker hvordan jeg måtte se annerledes ut når jeg så meg i speilet. Det var for å forestille meg at jeg var en annen. Derfor jobbet vi hardt med utseendet til Bruce. Jeg forsikret meg om at han så annerledes ut, for å få den hjelpen, sier Steven Van Zandt. Han møtte pressen mandag i Oslo.

I sesong 3 av «Lillyhammer» tas publikum med til Brasil og USA. Og selvsagt til Lillehammer. Serien vises i over 130 land.

Springsteen dukker i scenene fra New York i USA. Han spiller Giuseppe, en bror av Frank. Han er gravferds-konsulent.

– Jeg skrev en betydningsfull rolle for Bruce. Men ikke for slitsom med for mye dialog! Han er ganske god, og kan gå videre med dette. «Lilyhammer 3» er en god start for ham. Han er en del av skuespillerne, sier han.

Tidligere har Van Zandt klaget over at han hadde mye å gjøre. Årsaken var at han både spilte hovedrollen, skrev manus, og var ansvarlig for musikken.

– Nå har du tatt på deg enda mer, og har regi på en episode?

– Jeg trenger psykiatrisk hjelp! De fleste prøver å jobbe mindre. Jeg liker å gjøre noe nytt hvert år. Jeg kjeder meg raskt. Så jeg har lett for å gjøre alt på en gang, slik jeg gjør i «Lilyhammer». Men jeg likte det å regissere bedre enn jeg trodde, sier Steven Van Zandt. Han mener det har gjort ham til en bedre skuespiller også.

– Slik vi jobber, så skriver jeg på scenene helt til kameraene begynner å rulle. Og så må jeg brått spille! Da rekker jeg ikke å tenke på det. Det har vært det beste for meg som skuespiller. Da er jeg i øyeblikket, og det er nøkkelen til alt.

«Lilyhammer 3» har premiere på kanalen NRK onsdag.