Kultur

Endelig tilbake i Norge

Fansen har ventet i tre år på stjerna Rihanna. 2016 er et supert år for konserter, mener ekspert.

Det er tre år siden sist sangeren Rihanna var i Norge. På lørdag spiller hun igjen i Oslo. Mange fans har ventet lenge på denne konserten. Det sier arrangøren «Live Nation Norway». Tidligere i år ga Rihanna ut sitt åttende album. Det heter «Anti».

Konserten i Oslo er en del av verdens-turneen «Anti World Tour». Starten på turneen ble utsatt fra februar til mars. De åtte første konsertene ble avlyst. Dette påvirket likevel ikke konserten i Oslo, skriver avisa VG.

En arrangør skulle ha fest før og etter Rihannas konsert i Oslo. Arrangøren kalte seg «Monkey Biz». Disse festene ble avlyst, bare noen få dager før konserten. Grunnen var at arrangøren drev falsk reklame. De hadde heller ikke lov til å lage slike fester. De hadde verken spurt plate-selskapet, konsert-arrangøren eller de som jobber for Rihanna. Det skriver kanalen NRK.

Konserten til Rihanna regnes som en av de 25 største konsertene i Norge i år. Det skrev NRK i januar. Flere mener året 2016 er mye bedre for konserter enn 2015.

Onsdag spilte artisten Bruce Springsteen i Oslo. Springsteen er også på verdens-turné. Han spilte på Ullevaal stadion for 30.000 fans. Han skal også spille i Trondheim og i Oslo i slutten av juli. Artister som også skal spille i Norge snart, er Elton John, Neil Young, Justin Bieber og The Cure.

– Det er mange flere gode konserter i Oslo i år enn i fjor. Det er en god blanding av gammelt og nytt, sa Sandeep Singh til NRK.

Han er ekspert på musikk i avisa Dagbladet. Han var også dommer i konkurransen «Idol». Han sa at Oslo har fått mye bedre og flere konserter de siste ti årene. Oslo er snart like bra som Stockholm og København, mener han.

Rihanna spiller i Stockholm mandag 4. juli og i København torsdag 7. juli.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå