Kultur

Er du den nye serie-forfatteren?

Nå leter forlaget Cappelen Damm etter nye forfattere som kan skrive serier. Vinneren får 200.000 kroner.

Cappelen Damm og Norske Serier etter nye fortellere. Hensikten er å innta det store seriemarkedet. Vinneren får med 200 000 kroner. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi søker etter nye forfattere av serier. Vi inviterer alle skriveglade til å delta i konkurransen. Vi ønsker å komme i kontakt med alle som har en god historie å fortelle. Det kan være en historie de kanskje har tenkt på lenge. Eller kanskje de allerede har begynt å skrive på den. Stedet for handlingen og tidsepoke bestemmer du helt selv, sier redaksjons-sjef Bjørg Larsen Rygh.

Vinneren av konkurransen får med 200.000 kroner. Men tidligere konkurranser har vist at det ikke bare er vinneren som vil bli utgitt.

– Første konkurranse ble holdt i 1999. Nesten hundre bidrag ble sendt inn. En av vinnerne var Eva Stensrud. I 2001 ga hun ut serien «Storgårdsfolk». Serien selger mye i dag. Den har et samlet opplag på 3,5 millioner bøker. Bøkene er den serien som har hatt suksess over lengst tid i Norge, forteller Rygh.

Cappelen Damm trenger minst fem kapitler fra første bok (rundt 20.000 ord). Det er fra deltakerne i konkurransen. De trenger også en kort beskrivelse av handlingen i de fem neste bøkene. Fristen for å sende inn bidrag er 1. oktober. Alle som deltar, er anonyme til vinneren er kåret.

Mer informasjon finnes på nettstedet norskeserier.no.

Klar Tale er på nettsamfunnet Facebook. Trykk «liker» for å følge med.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå