Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Eventyr populært på film

De nord-europeiske eventyrene er populære hos Disney.

Angelina Jolie har stor suksess som en skummel fe. 30 mai hadde filmen «Maleficent» premiere på norsk kino. «Askepott», «Skjønnheten og Udyret», og «Pinocchio» skal også komme i nye versjoner.

Det er ikke barnefilm det er snakk om. Disney er kjent for glitter, pastell og tyll i sine eventyr-filmer. Nå går Disney en annen vei. Eventyrene er skumlere enn vi er vant til.

Tim Burton var en av de første til å gjenoppdage eventyrene. Det skriver Hollywood Reporter. Burtons «Sleepy Hollow» fra 1999 og «Alice in Wonderland» fra 2010 har satt stemningen for senere produksjoner. Med det sikter de til de skumle versjonene av «Red Riding Hood» fra 2011, «Snow White and the Huntsman» fra 2012, «Oz the Great and Powerful» fra 2013 og «Jack the Giant Slayer» fra 2013.

Hollywood Reporter skriver også at «Ringenes Herre»-, «Twilight»- og» Harry Potter»-filmene viste vei. De forhekser publikum med en kombinasjon av spenning og magi.

«Tornerose»-baserte «Maleficent» hadde 70 millioner dollar i inntekter i åpningshelgen i USA. Det er den beste åpningen en Angelina Jolie-film har hatt. Det tyder på at publikum liker skumle eventyr.

Eventyr på film gir gode inntekter. Det så vi også med Disneys «Frost». Den var løst basert på HC Andersens «Snødronningen». Filmen har tjent mest penger av alle tegnefilmer i historien.

«Frost» er en barnevennlig film. Eventyrfilmene som ikke er i tegnefilm, blir stadig skumlere.

Barn under 11 år bør ikke se «Maleficent» og «Snow White and the Huntsman».

Angelina Jolie er ikke særlig barnevennlig som heks. Barn skulle prøvespille til rollen som den unge Aurora. Alle løp gråtende vekk da Hollywood-stjernen viste seg fram i fullt heksekostyme. Datteren Vivienne var den eneste som holdt seg rolig.

– Hun var ikke redd verken hornene, de gule øynene eller klørne. For henne er jeg jo bare mamma, sier Jolie til magasinet Parade.

Sofia Coppola skal regissere en ny film om «Den lille havfruen». Kenneth Branagh skal lage ny film om «Askepott». Bill Condon skal regissere filmen om «Skjønnheten og Udyret». En mørkere versjon av «Pinocchio» skal også lages. I 2016 kommer også «Snow White and the Huntsman 2».

Angelina Jolie sier at hun gjerne spiller Maleficent igjen.

– Det blir vanskelig å toppe henne, det var virkelig gøy. Det sier Jolie til Hollywood Reporter.