Kultur

Få sirkus på norske veier

Det blir ikke så lett å oppleve dyr, akrobater og triks i Norge. Cirkus Arnardo er ett av få sirkus som skal på turné rundt i Norge i vår.

Cirkus Merano har avlyst sin vårsesong. Men Cirkus Arnardo reiser rundt i Norge i månedene framover. Det gjør også Circus Minimax.

– Det er en svært spesiell situasjon. Våre kolleger har tatt en pause. De skal tenke over de praktiske utfordringene som vi har i bransjen, sier sirkusdirektør Arild Arnardo. Han er i disse dager i gang med å forberede turneen. Den starter i Arendal til helga.

Det er 103 år siden forrige gang det bare var ett stort sirkus på veien i Norge. De sier Herman Berthelsen. Han er forfatter av boka «Sirkus i Norge».

Knut Dahl er direktør i Cirkus Merano. Han fortalte i februar at sirkusets vårturné var avlyst.

– Vi har 40 sammenhengende år på norske veier. Nå føler vi nå behov for å gå igjennom alle utfordringer som norske sirkus har med driften, sa Dahl til avisa Fredriksstad Blad. Han sa også at det var blitt vanskeligere å få arrangere sirkus på gode steder. Men Cirkus Merano vurderer en turné til høsten.

Circus Arnardos vårshow heter «Kaleido». Det blir lommetyer, en gummimann, dyr og ville triks, lover de.

Men Arnardo er ikke alene på veien. Circus Minimax har også forestillinger. Sirkusdirektør Carl-Andre Hjelvik reiser rundt med dyr og sirkusartister på sommerturné. De er et mindre sirkus og tilbyr noe annet til publikum, opplyser de til Klar Tale.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå