Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Får bruke flagget likevel

Det er lov å ombestemme seg. Det blir likevel lov med det samiske flagget når Agnete synger i Melodi Grand Prix.

Vil du heie på Agnete Johnsen i Eurovision Song Contest? Da får du likevel lov til å vifte med det samiske flagget. Det blir lov til å bruke det samiske flagget, skriver avisa Sagat.

Johnsen er fra Nesseby i Finnmark. Hun vant den norske finalen i Melodi Grand Prix (MGP). Dermed skal hun synge låta «Icebreaker» for Norge i den internasjonale finalen i Stockholm i Sverige. Den er 12. mai.

Det er strenge regler i musikk-konkurransen hvilke flagg som er lov. Folk kan vifte med flagg fra land som er med, som tidligere har vært med eller fra land som er medlem av Den europeiske union (EU). I tillegg har det vært lov til å bruke regnbueflagget. Norske Agnethe Johnsen er samisk, og folk ville gjerne hedre henne med det samiske flagget.

– Det samiske flagget er ikke i noen av de kategoriene. Og det er Norge Agnete representerer, sa Paul Jordan til det svenske nyhetsbyrået TT tidligere. Han er kommunikasjonssjef i Eurovision Song Contest (ESC). Men nå har ESC ombestemt seg.

– Det synes Agnete og hele den norske delegasjonen er svært hyggelig, sier Espen Nystad til Sagat. Han er Agnetes manager. ESC har ikke sagt dette offisielt ennå.

Tidligere har Spania reagerte kraftig. De truet med å trekke seg om det ikke blir lov å bruke det baskiske flagget under årets Melodi Grand Prix. Baskerne er en folkegruppe i Spania.