Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

«Fast & Furious» freser videre

Svidd gummi, scener med masse action og raske biler. Nå kjemper gjengen i «Fast & Furious» mot skurker i gatene i London.

Fest setebeltene – «Fast & Furious» er tilbake. Fredag har den sjette filmen i serien premiere i Norge.

Den første «Fast & Furious»-filmen kom i 2001. Siden da har filmene spilt inn nærmere 10 milliarder kroner. Chris Bridges spiller gladgutten Tej Parker i filmen. Han tror han vet hvorfor.

– Vi har greid å drive fram nye plott og utvikle rollefigurer. Det er figurer som folk kjenner seg igjen i, sier Bridges til nyhetsbyrået NTB.

Han mener at folk liker det de har av action i filmene sine.

– Vi har draget på publikum som er glad i spesialeffekter, særlig når det gjelder biljakt. Verdens adrenalin-junkier elsker denne serien.

 

I «Fast & Furious 6» er Vin Diesel i rollen som Dom og Paul Walker som Brian med igjen. I år foregår mye av moroa i London.

Justin Lin er regissør for filmen. Han er stolt over å ha fått lov til å filme på selveste Piccadilly Circus.

 

– Vi filmet i sju minutter, ventet i 40 minutter, før vi filmet i sjuminutter igjen. Vi gjør det ikke lett for oss selv når vi velger steder som dette, sier han.

I 2006 laget Lin Fast & Furious-filmen «Tokyo Drift».

– Da skjønte jeg én sak: Det funker ikke å komme og vifte med masse penger, selv om du er et stort amerikansk selskap. Du må respektere stedene du drar, samt at du er på besøk, forklarer Lin. Han har regissert fire av filmene i serien. Dette blir hans siste.

Regissøren sier at folk mener filmene hans er som en fgortelling med stunt, fylt av vakre mennesker.

– Men oppfølgere er ikke noe du kan ta lett på. Du får jobben bare hvis fansen er interessert i mer, sier Lin

Chris Bridges er ikke bare skuespiller i Fast & Furious-filmene. Han er også rapartist. NTB spør han om hva som er forskjellene mellom Hollywood og platestudioet.

– Når jeg holder på med musikk, har jeg full og hel kontroll over alt jeg måtte finne på. Det gjelder komp, skrivepartnere, alt sammen. Når jeg er med på en film, er det andre som bestemmer over meg. Altså er ting litt mer organisert der.

– Hva foretrekker du?

– Det er så forskjellig fra hverandre at det er umulig å si. Men jeg vil alltid ha en brennende forkjærlighet for musikken. Den er del av identiteten min, sier han.