Kultur

Feirer 100 år med populært stykke

Det Norske Teatret feirer 100 år. Derfor blir det turné med den populære musikalen «Bikube-song». Premieren er torsdag.

Det Norske Teatret i Oslo fyller 100 år i år. Det feirer de med å reise ut på turné. Stykket de skal turnere med er det mest populære i teaterets historie. Det er «Bikube-song», som ble spilt første gang i 2003.

– Teaterstykket sto på programmet i over tre år. Regissør Lasse Kolsrud fikk både Kritikerprisen og Hedda-juryens debutant-pris, skriver teatret på sine nettsider.

Det Norske Teatret har allerede spilt stykket i reprise i Oslo siden april. Nå skal de ut på turné i september og oktober. Da samarbeider de med Riksteatret. Det er Norges nasjonale omreisende teater.

LES MER HER: Færre går på teater

«Bikube-song» er en musikal. I forestillingen brukes sanger av den britiske gruppa The Smiths.

Stykket er laget etter en kjent bok av Frode Grytten. Historien handler om folk som bor på industri-stedet Odda. Det handler om hverdagsliv på en morsom måte. Både kjærlighet, utroskap og politikk er temaer i stykket.

– Boka traff meg midt i hjertet. Frode Grytten hadde skrevet så mange flotte historier. Jeg følte at de passet på en scene, sier regissør Lasse Kolsrud til programmet «Kulturhuset» på NRK radio.

Forfatteren selv hadde aldri trodd at historien passet for teater.

– Jeg fikk telefon fra teater-sjefen som spurte om de kunne bruke historien. Jeg tenkte «Det er jo fint, men jeg hører nok ikke fra dem igjen», sier Frode Grytten.

Men det gjorde han. Og stykket ble etter hvert sett av over 40.000 mennesker.

Nå får flere i Norge også sjansen til å se stykket. «Bikube-song» turnerer fra torsdag 12. september.

Her ser du turné-planen.

Siste utgave

På forsiden nå