Kultur

Feirer bursdag med kjendiser

Artisten Wenche Myhre skulle egentlig ikke feire bursdagen. Hun endret mening.

– La meg være ung, sang Wenche Myhre i 1964. Siden da har årene gått. Myhre har underholdt oss nesten hele livet sitt.

Stjerna har allerede fylt 70 år. Men i morgen (lørdag) skal hun feire. Og det skal gjøres skikkelig. Hun inviterer vennene sine på scenen, skriver kanalen TV 2.

Det er artister som Bettan, Johnny Logan og Jan Eggum. Gjengen fra TV-programmet «Hver gang vi møtes» kommer også. Konserter er i Oslo Spektrum.

Myhre hadde ikke tenkt å feire bursdagen.

– En middag hjemme, med familien. Det var min lille plan, sier hun til avisa Aftenposten.

Men flere spurte henne om 70-årsdagen. Da endret hun mening.

– Jeg feirer med familie, gode venner og publikum. Nå blir det full pakke! Med utropstegn. Passer ikke det fint, da? sier hun til avisa.

Myhre fikk platekontrakt da hun var 13 år. Hennes første sang var «Å, det er søndag».

Artisten kan mer enn bare å synge. Hun spiller skuespill, skriver og danser. Hun synger på norsk, tysk, svensk og dansk. I 2003 vant hun Spellemannpris.

Hun har opplevd mye som artist, men også i sitt vanlige liv. Hun fikk sykdommen kreft i 2010. Hun ble operert med én gang og fikk medisiner. Hun måtte ta pause fra musikken.

– Jeg turte ikke å høre på musikk, for da blir jeg så kreativ. Jeg måtte hvile i stedet, sa hun til ukebladet Se og Hør i fjor.

I tillegg hadde ektemannen hennes begått selvmord. Det var tøft for Myhre, og mediene skrev mye om det.

– Det var veldig brutalt. Jeg var i utlandet da jeg fikk beskjeden og skyndte meg hjem. Det var ganske fryktelig, sa Myhre på TV-programmet Skavland i 2012. Det skriver avisa Dagbladet.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå