Kultur

Feiret 70-åring

Han spiller fortsatt over 100 konserter i året. Legenden, rockepoeten Bob Dylan ble 70 år tirsdag. Det ble feiret.

Bob Dylan heter egentlig Robert Allen Zimmerman. Han har laget over 50 album og 500 sanger. Tirsdag ble han 70 år. Det blir feiret flere steder i landet.

Rockefeller i Oslo feiret bursdagen med konsert. Vamp, Tom Roger Aadland og Silje Karlsen var blant artistene som spilte låtene til 70-åringen. Adland har blant annet oversatt Dylans tekster til nynorsk.  Les mer her.
Det var stor stemning på scenen i Oslo.

I Harstad var flere nordnorske artister invitert for å feire dagen. Blant annet Vidar Vang og Unni Wilhelmsen. Les mer her.

Det var også bursdagsfest i i Folken i Stavanger. Der var det debatt og konsert. Publikum feiret bursdagen skikkelig. Les mer her.

Det første albumet «Bob Dylan» kom i 1962. Året etter ble han virkelig kjent med albumet «The Freewheelin' Bob Dylan».

Flere av sangene og tekstene er blitt udødelige klassikere, som «Blowin' in The Wind», «A Hard Rain's A-Gonna Fall» og «Don't Think Twice, it's All Right».

1965 var året da Dylan tok fram den elektriske gitaren. Det var det ikke alle som likte. I løpet av dette året og det neste kom album med noen av rockehistoriens beste bidrag som «Mr. Tambourine Man», «Desolation Row» og klassikeren «Like a Rolling Stone».

Han har fortsatt å gi ut album. Samtidig fortsetter den endeløse turneen som begynte i 1988. I sommer kommer Bob Dylan til Bergen og Oslo.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå