Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Feiret juks og 90 år

Norges første fjernsynskokk Ingrid Espelid Hovig ble feiret av regjeringen. Hun fylte 90 år tirsdag. Selskapet var ikke juks.

Ingrid Espelid Hovig er kjent for å snakke om «å jukse litt» når hun lagde mat på TV. Hun fikk også folk til å pynte maten med en dusk persille. Tirsdag fylte hun 90 år. Og ble feiret av regjeringen som takk for innsatsen, skriver nyhetsbyrået NTB.

Hovig var alt annet enn skuffet over menyen til festgildet. Den ble holdt i regjeringens bolig for representasjon i Oslo.

– Oi! Kamskjell! Det er min livrett. Og jeg elsker sei. Den burde bli brukt mye mer. For en super meny! sa Hovig like før de satte seg til bords.

Ingrid Espelid Hovig er en kjent og kjær person for mange i Norge. I over 30 år ledet hun Fjernsynskjøkkenet på NRK. Hun har inspirert hjemmekokker og verdensmestre i flere generasjoner. Hovig har skrevet og bidratt til over 60 kokebøker. Hun har også vært med på mange festivaler og arrangementer om mat.

Hovig snakket med helse- og omsorgsminister Bent Høie under feiringen. Hun fortalte at det betydde mye for henne at matprogrammene hennes ble likt av publikum. Hun spøkte også med persillen.

– Skulle folk glemme alt annet, husker de i alle fall persillen, sa hun med glimt i øyet.