Kultur

Festival hedrer døde artister

En festival skal hedre døde artister. Festivalen holdt nesten på å dø selv i fjor.

Flere av de største artistene i verden døde i fjor. Prince. David Bowie. Leonard Cohen. George Michael. 1. februar skal Protestfestivalen hedre disse stjernene. Det skjer på utestedet Kick i Kristiansand. 26 artister stiller opp for å hylle de døde artistene. Og for å spille låtene som stjernene har laget.

Svein Inge Olsen kaller det «tidenes minnekonsert på Sørlandet». Det skriver nyhetsbyrået NTB. Olsen er sjef for festivalen. I fjor var det mye konflikt mellom dem som arrangerer festivalen. Det var bare så vidt den overlevde. Først forlot styret festivalen. Så gikk enda flere i ledelsen av. Til slutt sto Svein Inge Olsen ganske alene igjen. Før han fikk med seg nye på laget.

Han er glad for at festivalen har klart seg enda ett år.

– Protestfestivalen ønsker å fortelle at den overlevde 2016. At den er klar for 2017. Det sier Olsen til NTB.

Protestfestivalen ble første gang holdt i år 2000. Den har fått navnet fordi den protesterer mot likegyldighet. Det er en festival for engasjement og handling. Det står på festivalens nettsider.

«Vi bryr oss ikke med hva våre deltakere mener, men at de faktisk mener noe.» Det skriver festivalen på sine nettsider.

Mange kjente artister har spilt på festivalen gjennom årene. Selve festivalen vil bli arrangert til høsten. Både i Kristiansand og i Oslo.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå