Kultur

Festival på Youtube.com

I dag deltar 50 band på en festival på nettstedet Youtube.com. Sangene som får flest stemmer blir sendt ut i verdensrommet.

Siden oktober er det pågått en kampanje. Den heter Involve yourself (engasjer deg). Den er rettet mot ungdom. Målet er å få ungdommer til å kjempe mot urettferdighet. Og ungdommene skal engasjere seg mer i brudd på menneske-rettigheter. Mange hjelpe-organisasjoner samarbeider om kampanjen. Det er blant annet Røde Kors Ungdom, Changemaker, Norsk Folkehjelp Ungdom, Flyktninghjelpen og Redd Barna Ungdom.

Klokka 14.00 i dag begynner festivalen på nettstedet Youtube.com. Den heter «Give your live».  På Youtube.com kan du stemme på flere band. De tre bandene med flest stemmer får låtene sine med på en disk. Den skal sendes ut i verdensrommet. Noen av bandene som deltar er Datarock, Karin Park, Katzenjammer, Real Ones og Shining.

- I 1977 ble det sendt en gulldisk med satelitten Voyager ut i verdensrommet. Her var det bilder av hvordan vi fødes, hvordan vi lever og lydfiler av ulike språk. Det var også musikk og en hilsen fra verdens-organisasjonen FN. Men disken  inneholdt ikke eksempler på krig, fattigdom, barn uten skolegang, menneskehandel, flyktninger eller klimaproblemer. Gjennom Involve Yourself-kampanjen skal det lages en ny disk. Den forteller hele sannheten. Dette skal unge fra hele verden gjøre gjennom musikk, film, tekst og bilder, forteller Caroline Reinskou til nettstedet dagbladet.no. Hun er kampanjeleder i Involve yourself.

Årets Involve Yourself-kampanje startet i oktober. Festivalen kan du se her.

Siste utgave

På forsiden nå