Kultur

Fikk filmkritikerpris

Joachim Trier har fått mange priser for filmen sin «Oslo, 31. august». Nå er han i gang med nye prosjekter.

Torsdag fikk filmen «Oslo, 31. august» Filmkritiker-prisen. Filmen fikk prisen for fjorårets beste norske langfilm. Joachim Trier er regissør og manusforfatter til filmen.

Trier har fått mange gratulasjoner etter at det ble kjent at filmen hans fikk pris.

– Det var en selvfølge, sier Per Haddal om at «Oslo, 31. august» fikk pris. Haddal er filmanmelder og er med i Norsk Filmkritikerlag. Foreningen har omkring 100 medlemmer. De fleste var enige om at prisen måtte gå til Triers film.

De måtte velge mellom 40 norske filmer.

– Filmen skiller seg ut. Den er bedre enn de andre filmene, sa lagets styreleder Øyvor Dalan Vik. Det var da hun gav prisen til Trier. Vik er styreleder i Norsk Filmkritikerlag.

Joachim Trier sier han er glad over prisen. Han er takknemlig for at både anmeldere og publikum liker filmen hans.

Filmen har akkurat vært vist i Hong Kong og i Istanbul i Tyrkia. Nå er den i San Franciscoi USA. Så skal den videre til Melbourne i Australia. Den har også blitt vist på flere store festivaler i blant annet Canada, Frankrike og USA.

– Det har vært en god reise for filmen, sier Trier.

Ifølge Trier ble hans forrige film «Reprise» sett av 50.000 i Norge. Men den ble sett av mange flere blant annet i USA. I Frankrike har «Oslo, 31. august» foreløpig nådd et billettsalg på 125.000 solgte billetter. 25. mai har filmen premiere i USA.

Nå er han i gang med nye prosjekter.

Til høsten begynner innspillingen av filmen «Louder Than Bombs» i USA.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå