Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fikk motstand mot minnesmerke

Onsdag var det møte om det planlagte minnesmerket ved Utøya. Mange som møtte opp viste at de er mot minnesmerket.

Det skal være to minnesteder etter 22. juli. Ett skal være på Utøya. Det andre skal være i Regjeringskvartalet. Minnestedet etter Utøya skal være i nærheten av Utøya. Men flere som bor der liker ikke det planlagt minnesmerket.

Onsdag kveld var det folkemøte om minnesmerket. Det var på Sundvolden hotel i Buskerud. Statsbygg og Kunst i det offentlige rom (Koro) arrangerte møtet. Naboer var til stede. Det var også gruppa som støtter familier og venner til 22. juli-ofrene.

– De inviterer ikke til å snakke ordentlig sammen, de inviterer til et møte om informasjon. Det blir mulig å stille spørsmål, men det blir ikke mulig å diskutere ordentlig, sier Jørn Øverby til kanalen NRK. Han er nabo til der minnesmerket skal være. Han vil jobbe for at det planlagt minnesmerket ikke blir laget.

Jonas Dahlberg vant konkurransen. Han er en svensk kunstner. Dahlbergs idé er at man skal grave ut materiale fra Sørbråten ved Utvika. Massene som graves ut skal brukes i et minnested i Regjeringskvartalet.

Mange på møtet sa tydelig fra om at de ikke ønsker Dahlbergs kunstverk som et minnesmerke. Dahlberg deltok selv på møtet.

Jan Tore Sanner fra partiet Høyre er kommunalminister. Onsdag fikk han 1.100 underskrifter mot minnesmerket.

Emneord

kultur