Kultur

Fikk to priser i USA

Amerikanerne likte action-komedien om Treholt-saken.

«Kommandør Treholt & Ninjatroppen» fikk to priser under Fantastic Fest. Det er en årlig film-festival i Austin i Texas i USA. Utdelingen skjedde mandag kveld.

Thomas Cappelen Malling fikk prisen for beste regi. Mads Ousdal fikk prisen for beste mannlige skuespiller. De vant i klassen «Next Wave Award». Den er for nykommere. «Kommandør Treholt & Ninjatroppen» var regissør Cappelen Mallings første film.

LES OGSÅ: Ninjaene kommer

Elijah Wood var jurymedlem. Han er en kjent skuespiller. Wood spilte blant annet Frodo i «Ringenes Herre»-trilogien. Han delte ut prisene til nordmennene. Han sa at «Kommandør Treholt & Ninjatroppen» er et godt eksempel på en god film av en ny regissør.

Svenske Stellan Skarsgård vant prisen som beste skuespiller i klassen «Fantastic Features». Han spilte i Hans Petter Molands film «En ganske snill mann».

Fantastic Fest følger med på norske filmer. Årets festival inneholder en egen norsk seksjon.

LES OGSÅ: Viser annerledes film

«Kommandør Treholt & Ninjatroppene» åpnet den norske avdelingen. Filmen hadde visning sist fredag. Samtidig fikk «En ganske snill mann» nord-amerikansk premiere. Den norske filmen «Fatso» fikk amerikansk premiere på festivalen.

– Vi hadde en smekkfull sal. Det var en fryd å vise filmen for det svært engasjerte publikummet her borte. De lo godt av humoren og forteller-grepene i filmen. Men de var også opptatt av historien og Treholt-saken. Etter filmen svarte vi på spørsmål fra salen. Da fikk vi mange spørsmål om Treholt-saken, sier Eric Vogel. Han er produsent for filmen.

LES OGSÅ: Norsk ninja-film til Cannes

Fantastic Fest er en av verdens viktigste festivaler for sjanger-film. Det vil si en bestemt type film, som  skrekk-filmer eller action-filmer. Festivalen viser mest skrekk-filmer, fantasy-filmer, science fiction og action-filmer. Det er filmer fra hele verden. Festivalen er 23. september til 30. september.

«Kommandør Treholt & Ninjatroppen» skal vises i Midnite Xtreme-konkurransen. Det skjer på filmfestivalen i Sitges i Spania. Den er fra 7. oktober til 17. oktober. Cappelen Malling og Eric Vogel skal være på festivalen og visningen 10. oktober.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå